ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

«Εκδότη δεν σε κάνουν τα χρήματα...»

Από τον αναγνώστη Σ.Σ. λάβαμε και δημοσιεύουμε:

"Εκδότη δεν σε κάνουν τα χρήματα
Το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ κύριε Μαρινάκη δεν προέρχονται απο παρθενογένεση, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής δημοσιογραφικής πορείας δεκαετιών απο επαγγελματίες που είχαν και έχουν αρχές και ποιότητα στη δουλειά τους είτε κάποιος συμφωνεί με τα γραφόμενά τους είτε διαφωνεί.
Ο κ. Τάσος Μπάρλας όπως και δεκάδες άλλοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί με δεκαετίες προϋπηρεσίας κράτησαν με προσωπικό και επαγγελματικό κόστος ανοικτό το «μαγαζί»..
χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της εργασίας τους όταν όλοι ακόμα και εσείς κ. Μαρινάκη περίμεναν να μπει λουκέτο. Και λέω ακόμα και εσείς, γιατι βάλατε το χεράκι σας με την έκδοση της Ελευθερίας του Τύπου και τις… μεταγραφές που κάνατε από τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ να μπει μια ώρα νωρίτερα το λουκέτο.
Σε πείσμα όλων όμως κράτησαν ανοικτές τις εφημερίδες και τα site με όσους έμειναν να δουλεύουν απλήρωτοι σε όλα τα μέσα του ΔΟΛ και όχι μόνο να μην τα συρρικνώνουν αλλά σε πολλές περιπτώσεις να τα αναπτύσσουν.
Κινήσεις όπως αυτή της απόλυσης του κ. Μπάρλα δείχνουν οτι έχετε στο στόχαστρο εκείνους που με κάθε τρόπο κράτησαν την υπεραξία του ΔΟΛ ώστε να μην τον αγοράσετε… τζάμπα.
Αντί να απομακρύνετε αυτούς που σας έπεισαν να πετάξετε από το παράθυρο κάποια εκατομμύρια για την έκδοση μιας εφημερίδας που εκ του αποτελέσματος ήταν η απόλυτη αποτυχία έχετε αποφασίσει να απομακρύνετε δημοσιογραφικά στελέχη με δεκαετίες προϋπηρεσία.
Αφού τους μειώσατε πρώτα σχεδόν 50% τους μισθούς, πετάξατε στα σκουπίδια δεκαετίες προϋπηρεσίας, καταργήσατε Κυριακάτικες αμοιβές και με εκβιασμούς υπέγραψαν συμβάσεις ντροπής, τώρα πιστεύετε οτι σας είναι αχρείαστοι και τους απολύετε…
Αυτοί όμως συνεχίζουν να κρατούν την υπεραξία του εκδοτικού σας συγκροτήματος. Οταν φύγουν θα έχετε μόνο τίτλους μηδενικής αξίας όπως συνέβη στο παρελθόν με πολλούς επίδοξους εκδότες…
Εκδότης τελικά δεν γίνεσαι… όσα λεφτά και αν έχεις.
Σ.Σ. "