ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ο Αδ. Γεωργιάδης θα πρέπει να τοποθετηθεί για τις 7 κακουργηματικές διώξεις εναντίον του

"Οι πολιτικές ευθύνες του Aδωνη Γεωργιάδη είναι πασιφανείς και προφανείς σε ότι αφορά την υποθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ". Αυτή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου σε ερώτηση σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Υγείας.
"Η εισαγγελέας έχει ασκήσει 7 κακουργηματικές διώξεις και κάποια στιγμή, θα πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Γεωργιάδης αντί να τα χρεώνει..
σε υποτιθέμενα χειραγωγημένα πορίσματα διότι αυτό έκανε με χθεσινές του δηλώσεις" συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος. "Να μας πει αν και οι διώξεις που του έχουν ασκηθεί είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης, ή εντολών και από ποιον".
Ο Δ. Τζανακόπουλος παρέπεμψε στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που θα εξετάσει τη δικογραφία για ποινικές ευθύνες Γεωργιάδη. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης:

«Η αποστολή εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη στη Βουλή της δικογραφίας έχει την έννοια της διερεύνησης συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών πολιτικού προσώπου το οποίο κατονομάζεται στην παραγγελία και είναι ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
»Πρέπει να ερευνηθεί κατά την εκτίμηση της εισαγγελέως εάν και εφόσον υπάρχει ευθύνη για το γεγονός ότι από τα 23-23 άτομα που αναφέρονται, τα 17 άτομα αποδεδειγμένα απασχολήθηκαν στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη με αντίστοιχη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου που εκτιμά το πόρισμα σε 256.000 ευρώ συνολικά για ένα χρόνο, και βεβαίως επειδή ξεπερνά τις 150.000 ευρώ έχει κακουργηματικό χαρακτήρα».