ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΕΔΟΕΑΠ: αδιαφορία, σύγχυση, αηδία (73% αποχή)

Αποτελέσματα - εκτιμήσεις από τον Ασύνταχτο Τύπο για τις εκλογές στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Ασφάλισης και Περίθαλψης:  

Αποθέωση της αδιαφορίας-σύγχυσης-αηδίας (73% αποχή) και των μηχανορράφων-κομματικών μηχανισμών, με πλήρη κυριαρχία της συριζοδεξιάς συμμαχίας του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ζωντανές οι ριζοσπαστικές-ανατρεπτικές δυνάμεις,..  αναγκαία η ενίσχυσή τους…
Τα αποτελέσματα για το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του νέου ΕΔΟΕΑΠ επιβεβαιώνουν τη γενικότερη τάση σε συνδικαλιστικό και ευρύτερο κοινωνικό πεδίο: αφενός της αδιαφορίας-σύγχυσης-απογοήτευσης-ανάθεσης-αηδίας της συντριπτικής πλειοψηφίας (στα ¾ η αποχή και μη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες, εκ των 17263 μελών) και αφετέρου (στο εναπομείναν ¼) της πλήρους κυριαρχίας των κομματικών μηχανισμών και κάθε λογής μηχανορράφων.
Οι χαμαιλέοντες κάθε συνδικαλιστικού είδους, πάντα προς εξυπηρέτηση κυβερνητικών-εργοδοτικών συμφερόντων, κυριαρχούν και οι υπεύθυνοι της εξαφάνισης του όποιου συνδικαλιστικού κινήματος, επιβραβεύονται από το εναπομείναν εκλογικό σώμα -σε ένα πλέον στενό επαγγελματικό-συντεχνιακό κλαμπ, ανατροφοδοτώντας τους συστημικούς μηχανισμούς κυριαρχίας. Η «τράπουλα» σημαδεμένη… και επειδή δεν τους βγήκε τα προηγούμενα χρόνια, τώρα επιστράτευσαν το νέο εκλογικό σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου, που στην ουσία επιβραβεύει σκληρούς μηχανισμούς και στρατιές πρόθυμων… πελατών.
Σύντομα οι εφαρμογές των όσων έχουν ψηφίσει οι υποστηρικτές παλιών και νέων μνημονίων, θα τους φέρουν απολογούμενους και για τις διαχειριστικές (παλιές και νέες) πολιτικές τους επιλογές. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι οι πολιτικοί γάμοι που έγιναν και οι αρραβώνες που προηγήθηκαν (οι πραξικοπηματικοί αποκλεισμοί στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ στο παρελθόν σε βάρος ανεξάρτητων συναδέλφων εκλεγμένων συναδέλφων), δείχνουν την αγωνία και το άγχος τους να φράξουν κάθε αγωνιστική κατεύθυνση. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε τα βήματα της πολιτικής παρακμής, σε ανοιχτή συνεργασία με τη ΝΔ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που βγήκαν σήμερα το πρωί, μετά την τριήμερη εκλογική διαδικασία όπου ψήφισε μόλις το 27% του σώματος των 17693 μελών του νέου ΕΔΟΕΑΠ –όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, η συμμαχία των συριζέων συνδικαλιστών (με Καπάκο κ.α. -σαφέστατη μειοψηφία στην ΕΣΗΕΑ) με τη δεξιά της (προέδρου της ΕΣΗΕΑ) Αντωνιάδου,  τους έφερε να ελέγχουν το μισό διοικητικό και μαζί να εκλέγουν τα 7 από  τα 10 μέλη. Τα υπόλοιπα 3 κατανέμονται ανάμεσα στην άλλη δεξιά του Καρούτζου (2) και τον Ντελέζο, ο οποίος κατάφερε να μπεί σφήνα στην 9άδα των δεξιοσυριζέων συνυπευθύνων της κατακρεούργησης του ΕΔΟΕΑΠ διά του υφυπουργού Πετρόπουλου.
Η πανσπερμία στη σταυροδότηση δεν επέστρεψε την εκλογή όσων δεν συστοιχήθηκαν στους παραταξιακούς μηχανισμούς –μεταξύ αυτών και οι  υποστηριχθέντες από Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΕΣΗΕΑ) και το Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα (ΕΣΗΕΜΘ), που στήριξαν Αγγέλη (ΕΣΗΕΑ), Χαραλαμπίδη (ΕΣΗΕΜΘ), Αναστασιάδη (ΕΣΗΕΑ) και Χατζηγεωργίου (πρ. ΕΤΕΡ ΜΘ). Ο πρώτος πλασάρεται στη δεύτερη δεκάδα, αυτή των αναπληρωματικών και όλοι μαζί αποτυπώνουν σταθερά πλέον τις ριζοσπαστικές δυνάμεις της αντίστασης και ανατροπής στον συνδικαλιστικό χώρο των εργαζομένων-ανέργων-συνταξιούχων στα ΜΜΕ, με τον δεύτερο να καταγράφει ευρύτερη υποστήριξη.
Ο συσχετισμός στο 10μελές (ο 11ος είναι εκπρόσωπος των εργοδοτικών οργανώσεων) μπορούμε να πούμε ότι καταγράφεται στο συριζοδεξιοί 7 – 3 δεξιοί+Ντελέζος. Στο πρώτο στρατόπεδο εκλέγονται οι: Αντωνιάδου (1η), Καπάκος (3ος), Νεστορίδης (4ος), Κουμπιάς (6ος), Γκανάς (7ος), Τάτσης (9ος), και ο Μιχαλίτσης μάλιστα στη 2η θέση, δείχνοντας την κινητοποίηση των ΕΡΤικών. Ενώ στο δεύτερο στρατόπεδο εκλέγονται Καρούτζος (5ος), Σταθάτου (8η), καθώς και ο Ντελέζος (10ς). Από τους επιμέρους κλάδους: οι 7 είναι εκ των δημοσιογράφων, 2 των διοικητικών, 1 των τεχνικών.
Οι υπεύθυνοι της στάσης παράδοσης άνευ όρων στα εργασιακά και ασφαλιστικά, συνεχίζουν το έργο τους συστρατευόμενοι με τις κυβερνητικές επιταγές και τα εργοδοτικά συμφέροντα. Η μειοψηφική στήριξη σε επίπεδο βάσης, αλλά πλειοψηφική στην καλπονοθευτική αντιπροσώπευση, τους ανάβει το πράσινο φώς… για  τη χαριστική βολή στον ΕΔΟΕΑΠ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου…
…Έως ότου αυτός κινητοποιηθεί δυναμικά και επιβάλει άλλες επιλογές. Κι σε αυτή την κατεύθυνση αξίζει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες.