ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ

Θαλασσινός, Κωστόπουλος, Καλφαγιάννης
Με κόντρες, επεισόδια και απειλές για αποχώρηση ολοκληρώθηκε το χθεσινό... περιπετειώδες διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ για την έγκριση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της. Ψηφίστηκε κι αυτός οριακά (3-2 ψήφοι) και αφού προηγουμένως είχε αποσπαστεί η αναγνώριση προϋπηρεσίας των υπαλλήλων της ΕΡΤ με βάση το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου, όπως είχε γίνει για όλους τους.. υπαλλήλους του Δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Θαλασσινός, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, έθεσε εξαρχής θέμα διαχωρισμού της αναγνώρισης προϋπηρεσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ με βάση το Π.Δ. Παυλόπουλου από τον υπόλοιπο ΓΚΠ της ΕΡΤ.
Με τη θέση αυτή συμφώνησε και ο Αριστοτέλης Μεταξάς (μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, εκπρόσωπος των εργαζομένων). Αρνητικοί εξαρχής ήταν τόσο ο Βασίλης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, όσο και ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ που ήταν παρών στη συνεδρίαση. Οι δύο επέμεναν ότι πρέπει να ψηφιστεί συνολικά ο ΓΚΠ της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Θαλασσινός και Μεταξάς έκαναν λόγο, ούτε λίγο ούτε πολύ, για εκβιασμό στον οποίο δεν πρόκειται να υποκύψουν και απείλησαν με αποχώρηση. Κι αυτό, γιατί μία δίκαιη πρόβλεψη έμπαινε μαζί με άλλες που κατά την άποψή τους ήταν ακόμη και αντίθετες με την υφιστάμενη νομοθεσία.
Η κατάσταση αρχικά φάνηκε να ξεφεύγει, με τον Β. Κωστόπουλο να προτείνει ένα μικρό διάλειμμα. Αυτό και έγινε και όταν επέστρεψαν στην αίθουσα Κωστόπουλος και Καλφαγιάνης δέχτηκαν την πρόταση Θαλασσινού-Μεταξά, το θέμα της προϋπηρεσίας διαχωρίστηκε από τον ΓΚΠ και ψηφίστηκε ομόφωνα.
- απο ρεπορτάζ του Σωτήρη Μανιάτη στην Εφημερίδα των Συντακτών (ολόκληρο ΕΔΩ)