ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Παγκόσμιος πόλεμος νέου τύπου σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή

Με κατηγορηματικό τρόπο αρνείται τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους του συριακού στρατού ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και στον Αλέξη Παπαχελά, απευθύνοντας παράλληλα δριμύ κατηγορώ κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Ντόναλντ Τραμπ και της Δύσης.
«Δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013, οπότε και το παραδώσαμε», υπογραμμίζει ο Ασαντ, επισημαίνοντας ότι «το δυτικό αφήγημα ξεκίνησε μετά..
τη νίκη του συριακού στρατού, όχι νωρίτερα».
Ο πρόεδρος της Συρίας επισημαίνει πως ένας παγκόσμιος πόλεμος νέου τύπου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή και κατηγορεί ανοικτά τον Ερντογάν ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες και ότι «είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», ενώ χαρακτηρίζει τον τουρκικό στρατό «τρομοκράτες». Σχολιάζοντας την έκφραση «το κτήνος Ασαντ», που χρησιμοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνει ότι «δεν ασχολείται, επειδή αντιμετωπίζει την κατάσταση από τη θέση του πολιτικού, του προέδρου» και προσθέτει ότι «η μόνη αποστολή που έφεραν εις πέρας οι ΗΠΑ στη Συρία είναι η υποστήριξη των τρομοκρατών».