ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Οι Ενώσεις ζητούν διευκρινίσεις από τον ΕΔΟΕΑΠ...

...και μετάθεση των εκλογών λίγες ημέρες αργότερα

Οι Ενώσεις Συντακτών, Διοικητικών και Τεχνικών Τύπου εκφράζουν την ανησυχία τους για την έκφραση γνώμης της EUROSTAT για τον ΕΔΟΕΑΠ, με την οποία “εντάσσεται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης” με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο να εγείρουν εκ νέου θέμα οι θεσμοί (δείτε ΕΔΩ).
Οι Ενώσεις των Συντακτών και των Εργαζομένων στα Μέσα.. Ενημέρωσης εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους για την στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ,  και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον ΕΔΟΕΑΠ με όλες τουςτις δυνάμεις, παίρνοντας στα χέρια τους την ολοκλήρωση της κρίσιμης διαδικασίας διεύρυνσής του με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου .
Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από το υπουργείο Εργασίας να παράσχει όλα τα αναγκαία στοιχεία στην ΕΛΣΤΑΤ, που πιστοποιούν την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και καταρρίπτουν την έκφραση γνώμης της EUROSTAT. 
Οι Ενώσεις θα παράσχουν κάθε βοήθεια σε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο, προκειμένου να δικαιωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ και να προχωρήσει η διεύρυνσή του, που αποτελεί τον κοινό μας στόχο.
Σε ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις αναφέρουν:
Έχοντας ως σταθερό στόχο, την στήριξη και την διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ, οι Ενώσεις ζητούμε από την διοίκησή του, ενημέρωση για την διαδικασία εγγραφής των νέων μελών, τις ειδικότητες και τα Μέσα στα οποία εργάζονται. Ζητάμε ακόμη το νέο κωδικοποιημένο καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ, που συνέταξε το Δ.Σ του και απέστειλε προς έγκριση στο Υπουργείο Εργασίας.
Οι Ενώσεις των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, ζητούμε από το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, που προκήρυξε εκλογές στις 23, 24, 25 Μαΐου να έλθει σε επαφή με τα Δ.Σ. των Ενώσεων, ώστε να οριστεί μία κοινά αποδεκτή ημερομηνία λίγες ημέρες αργότερα, όπως προτείνει και ο νομικός σύμβουλος του ταμείου, προκειμένου να αποφευχθεί ο ασφυκτικός χρονικός ορίζοντας.

Στόχος όλων πρέπει να είναι η καλύτερη προετοιμασία των εκλογών ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι νεοεισερχόμενοι σε αυτόν αφού ολοκληρωθεί η ένταξή τους, και να πραγματοποιηθούν με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο, όπως όλοι θέλουμε, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτησή τους σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον ΕΔΟΕΑΠ και τον κλάδο
Οι Ενώσεις δεν αφήνουμε μόνο του τον ΕΔΟΕΑΠ, παίρνουμε στα χέρια μας την στήριξη και την ολοκλήρωση της διεύρυνσης του, όπως κάναμε όλο το διάστημα των σκληρών διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση και τους εργοδότες, διαφυλάττοντας ταυτόχρονα την ενότητα του κλάδου.
Η ενότητα αυτή αποτελεί προϋπόθεση για την νικηφόρα έκβαση του αγώνα μας για ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα. Όποιος διαχωρίσει την στάση του από τον δίκαιο αυτόν αγώνα, καταφεύγοντας σε καιροσκοπικές πρακτικές, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των λειτουργών της ενημέρωσης, που δοκιμάζονται σκληρά από τις συμπληγάδες της κρίσης αλλά και με την χλεύη της Ιστορίας.
Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας.
Στηρίζουμε τον ΕΔΟΕΑΠ, συνεχίζουμε τον αγώνα για ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα.


Μαρία Αντωνιάδου  Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ
Σταύρος Καπάκος  Γεν. Γραμματέας ΕΣΗΕΑ
Νίκος Καρράς            Πρόεδρος   ΕΣΗΕΜΘ
Βασίλης Κοντογουλίδης   Γεν. Γραμματέας ΕΣΗΕΜΘ
Θέμης Μπερεδήμας      Πρόεδρος   ΕΣΠΗΤ
Θανάσης Αλατάς       Γεν. Γραμματέας ΕΣΠΗΤ
Μάρκος Γκανάς       Πρόεδρος     ΕΠΗΕΑ
Δημήτρης Πίππας Γεν. Γραμματέας ΕΠΗΕΑ
Γιώργος Τζάγιας      Πρόεδρος ΕΠΗΕΘ
Κυριακή Καλιώτου Γεν. Γραμματέας ΕΠΗΕΘ
Μάριος Λώλος       Πρόεδρος  ΕΦΕ
Νικόλαος Μήτσουρας   Γεν. Γραμματέας ΕΦΕ
Μανώλης Παπανικήτας Πρόεδρος  ΕΕΕΡΤ
Αλέξανδρος Σιμιτζής Γραμματέας ΕΕΕΡΤ
Αντώνης Μακατούνης  Πρόεδρος   ΠΟΕΠΤΥΜ
Μαίρη Καλαντζή Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΠΤΥΜ