ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ιστορικοί Περίπατοι: 50 χρόνια από τον Μάη του '68

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, οι «Ιστορικοί Περίπατοι» μπαίνουν στο στούντιο για μια εκπομπή-αφιέρωμα στα 50 χρόνια από τον Μάη του 1968 και τα γεγονότα που συγκλόνισαν το Παρίσι, με αντίκτυπο σε όλο τον δυτικό κόσμο.
Η πολιτική ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας, η άρνηση του παλιού, η αμφισβήτηση των ηθών και η διεκδίκηση της απόλυτης ελευθερίας. Αυτές είναι μόνο ορισμένες από τις έννοιες που.. κυριάρχησαν στους δρόμους και στα Πανεπιστήμια της Γαλλίας τον Μάη του 1968 και που θα επιχειρηθεί ν’ αναλυθούν στην εκπομπή.
Η Μαριλένα Κατσίμη και ο Πιέρρος Τζανετάκος φιλοξενούν τη λέκτορα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δήμητρα Λαμπροπούλου, τον αναπληρωτή καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πολυμέρη Βόγλη και τον επίκουρο καθηγητή Ιστορίας Βαγγέλη Καραμανωλάκη, σε μια δίωρη συζήτηση, η οποία θα διανθιστεί με ενδιαφέροντα βίντεο, αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν εκ του σύνεγγυς την επανάσταση εναντίον της καθεστηκυίας τάξης και του συντηρητισμού της εποχής.
Στο στούντιο και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Πολυδεύκης Παπαδόπουλος.