ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Περιμένοντας το barcode...

...και τα μέτρα στήριξης του Τύπου

 Δύο πράγματα περιμένουμε οι εφημερίδες εδώ και... μήνες από τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς και Οικονομικών. Το barcode κατ’ αρχάς ώστε επιτέλους να μαθαίνουμε τις πραγματικές κυκλοφορίες. Και, δεύτερον, τα μέτρα στήριξης του Τύπου, μέτρα που έχουν εξαγγελθεί αλλά.. παραμένουν εξαγγελίες.
Το πρώτο είναι σημαντικό για να πάψουν πια τα «καπέλα» στις κυκλοφορίες των εφημερίδων. Μην ξεχνάτε πως πλέον ο βασικός μέτοχος του μοναδικού πρακτορείου διανομής τύπου («Αργος») είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έχει στην ιδιοκτησία του κι ένα σωρό εφημερίδες (Βαγγέλης κερνάει, Βαγγέλης πίνει).
Οσο για τα μέτρα στήριξης του Τύπου, τα μόνα που γνωρίζουμε προς το παρόν και έπειτα από διαρροές είναι κάποια χρήματα που θα μοιράσει η κυβέρνηση σε εφημερίδες και sites υπό μορφή διαφήμισης, 10 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος για τις εφημερίδες (για μία τριετία) και 5 εκατομμύρια για τα sites.
Για τα μέτρα στήριξης του έντυπου Τύπου κατέθεσαν χθες σχετική ερώτηση στη Βουλή 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

- από κείμενο του Δ. Κανελλόπουλου στην ΕφΣυν