ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Γιατί η «Νέα Σελίδα» αποσύρθηκε από το δελτίο κυκλοφορίας

Τους λόγους για τους οποίους αποσύρεται (δείτε ΕΔΩ) από το δελτίο κυκλοφορίας των εβδομαδιαίων φύλλων εξηγεί με σημείωμά της η εφημερίδα «Νέα Σελίδα» του Ηλία Α. Λιβάνη. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «παιχνίδι στημένο εξ αρχής» και «εξόφθαλμα αθέμιτο ανταγωνισμό» αναφέροντας πως δεν γίνεται μια εταιρεία που εκδίδει ή ελέγχει σχεδόν τις μισές εφημερίδες του Σαββατοκύριακου, παράλληλα να διαχειρίζεται το μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου της χώρας. Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά:..
(...) Αποσυρόμαστε από το δελτίο κυκλοφορίας μέχρις ότου εφαρμοστεί επιτέλους το barcode στον Τύπο, μια ενέργεια που θα επιβάλει όρους στη διαδικασία διανομής, πώλησης και επιστροφής των εφημερίδων και, κυρίως, θα δημιουργήσει πλαίσιο ελέγχου και επιβολής προστίμων. Και θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την ανάγκη ίδρυσης ενός ανεξάρτητου φορέα διανομής των εντύπων που θα ελέγχεται επισταμένα και συστηματικά.(...)

ΥΓ Σημειώνεται ότι το Documento δίνει τη δική του πρόβλεψη για την κυκλοφορία με βάση, όπως λέει, τον δικό του μηχανισμό καταγραφής. Επ΄αυτού λάβαμε mail από αναγνώστη που επισημαίνει:
Ας σοβαρευτούμε λίγο. Τι ανακολουθία είναι αυτή. Δηλαδή πουλά 15.470 παραπάνω  από όσα λέει το Άργος (δείτε ΕΔΩ) που διανέμει το DOCUMENTO, και δεν τα εισπράττει ως χρήμα ή ως επιστραφέντα φύλλα? Απλά πράγματα. Τιράζ μείον επιστραφέντα φύλλα = πωληθέντα φύλλα!