ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΠΟΣΠΕΡΤ: "Μαύρο μέτωπο" και εξ ευωνύμων νεροκουβαλητές

...είμαστε απέναντί σας

Ανακοίνωση του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ:
 Το «μαύρο μέτωπο» ΝΔ, ΣΚΑΪ και οι εξ ευωνύμων νεροκουβαλητές, φοβούνται  τη νέα δυναμική της ΕΡΤ που θέλει να λειτουργήσει με  ορθολογισμό, ισονομία και προοπτική ανάπτυξης.
Η ΕΡΤ με  θεμελιώδη  οργάνωση  και λειτουργία  βασισμένη  όχι  στα γούστα και τις επιθυμίες μιας παρέας, αλλά στη διαφάνεια,.. στη νομιμότητα, στην συνταγματικότητα, στις εργατικές διεκδικήσεις  και στη δημοκρατική προσήλωση, θα είναι ανταποδοτική απέναντι στους στόχους της και  στο λαό.
Τον τελευταίο καιρό είναι  πυκνές και έντονες οι  επιθέσεις  που δέχεται  η δημόσια ραδιοτηλεόραση, από το «μαύρο μέτωπο»  της διαπλοκής των βαρώνων  του γνωστού μιντιακού κατεστημένου  και  της ακροδεξιάς  ηγεσίας της ΝΔ (σκιώδους και φανερής) , που τροφοδοτούνται και από λίγους ετερόκλητους  ιδεολογικά και κλαδικά νεροκουβαλητές, οι οποίοι δίνουν το  άλλοθι σε αυτό το «μαύρο μέτωπο» για να  επαναφέρει  στο προσκήνιο το κλείσιμο της  ΕΡΤ έστω και δια της  δραστικής συρρίκνωσής της.
Γι αυτό επιτίθενται με λύσσα ειδικά τώρα  που άρχισε επιτέλους να «μπαίνει το νερό στο αυλάκι», με  τα βασικά και καίρια  ζητήματα, που είχαν  χαθεί  στην σιωπή και το σκοτάδι παράνομα και καταχρηστικά, να μπαίνουν σήμερα  σε πορεία επίλυσης (π.χ αναγνώριση ολικής προϋπηρεσίας εντός ΕΡΤ ΟΛΩΝ των συναδέλφων του  Π.Δ 164/2004 κ.λ.π) .
Η ΠΟΣΠΕΡΤ  ανέκαθεν πάλευε και συνεχίζει να παλεύει:
Για την θεσμική θωράκιση των  δικαιωμάτων  των εργαζομένων  αλλά και  της εταιρείας,  έχοντας  ως πρώτους συνδικαλιστικούς στόχους την   υπογραφή  Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  μεταξύ ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ (παρ’ όλο που η ιδια επέλεγε τις ΚΥΑ) και διοίκησης, την  καθιέρωση με θεσμική ισχύ  ενός  υγιούς  αμοιβαία συμφωνημένου Γενικού Κανονισμού Προσωπικού όπως προβλέπει ο νόμος και  ΣΣΕ  για  το προσωπικό ασφαλείας (βλ. επίσης Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ 20/4/18 https://pospertgr.blogspot.gr/2018/04/blog-post_22.html )
Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας  ΟΛΩΝ των εργαζομένων  στην ΕΡΤ  αλλά και την  ορθολογική  - δίκαιη  αξιοποίησή τους, ώστε να πάψουν να  αντιμετωπίζονται  σαν «τεμάχια»  που απλά υπάρχουν  σε έναν «κουβά» …διαθεσίμων, αλλά  σαν εξειδικευμένοι επαγγελματίες - τακτικά  μέλη  ενός  οργανισμού  που  μπορούν να προσφέρουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο της εταιρείας με   καταγεγραμμένα και αμοιβαίως  συμφωνηθέντα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να προχωρήσει άμεσα:
  • Στην υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων  Εργασίας.
  • Την καταγραφή των οργανικών θέσεων του προσωπικού όπως προβλέπεται από τον νέο υπηρεσιακό οργανισμό.
  • Στη συγκρότηση ενός πραγματικού και υπαρκτού επιχειρησιακού σχεδίου κι όχι στην βολική για μερικούς τακτική  του «βλέποντας και κάνοντας» που κυριαρχούσε στο χθες.
  • Στη διαμόρφωση ενός νέου δίκαιου μισθολογίου, δεδομένου ότι υπάρχει  περιθώριο έως 31/5/2018, το οποίο εκτός των άλλων θα συμπεριλαμβάνει και το επίδομα  ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας σε εκείνους που το δικαιούνται.
 Καλούμε  τους υπουργούς ΥΨΗΠΤΕ και ΥΠΟΙΚ να συνδράμουν την διοίκηση της ΕΡΤ για την υπογραφή των ΣΣΕ, και να πράξουν τα δέοντα ώστε να βγει  η ΕΡΤ από τις ΔΕΚΟ και την κεντρική κυβέρνηση. Να υπογραφεί άμεσα η εκκρεμούσα  ΚΥΑ και επιτέλους το ΥΠΟΙΚ να πάψει να εμποδίζει τις απαραίτητες προσλήψεις που θα καλύψουν σημαντικά κενά στη λειτουργία της ΕΡΤ. Εδώ και τώρα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ να υλοποιήσει τη δέσμευσή του ότι θα ξεκινήσει  επιτέλους  η έρευνα για την ζημία  που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από το πραξικόπημα  του μαύρου, καθώς επίσης και ο καταλογισμός των  ευθυνών σε πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτή την δολιοφθορά εναντίον της δημόσιας περιουσίας, ώστε να καταδειχθεί ότι δεν υπάρχουν συμφωνίες που έχουν γίνει «κάτω από το τραπέζι».
Όλοι αντιλαμβάνεσθε ότι δεν είναι απλά «σύμπτωση» που το «μαύρο μέτωπο» και οι ετερόκλητες ομάδες των νεροκουβαλητών του, θεωρούν καρφί στο μάτι τους την αγωνιστική και διεκδικητική ΠΟΣΠΕΡΤ, την οποία  με κάθε είδους ψέμα, διαβολή και λάσπη, προσπαθούν να την βάλουν στο περιθώριο ή ακόμα καλύτερα να την εξαφανίσουν, για να ανοίξει ο δρόμος στα άνομα και σκοτεινά τους σχέδια, αδιαφορώντας για το νέο κόστος που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία.