ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

To τελευταίο κείμενο του ThePressProject, όπως το ξέρατε

Στην επιστολή της Παρασκευής αναρωτήθηκα πως ξεκινάς ένα κείμενο απόγνωσης, προσωπικό σε βαθμό παρεξήγησης. Όταν πάτησα το κουμπί να ανέβει έτρεμαν τα χέρια μου γιατί, εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούσα να γνωρίζω τι θα γινόταν την επόμενη μέρα. Τις τελευταίες ώρες παρακολουθώ αυτό που συμβαίνει και προσπαθώ να καταλάβω τι πρέπει να κάνω. Να επανέλθω τόσο νωρίς για να ευχαριστήσω τον κόσμο του διαδικτύου που γράφει ιστορία σπάζοντας -για πρώτη φορά τόσο εκκωφαντικά- μια νοοτροπία δεκαετιών ή να περιμένω, όπως υποσχέθηκα, μέχρι το Σάββατο ώστε να κάνω έναν πραγματικό απολογισμό; Τελικά αποφάσισα να κάνω το εξής:
Σήμερα θα γράψω το τελευταίο κείμενο του ThePressProject, όπως το ξέρατε μέχρι τα χαράματα του Σαββάτου. Υπάρχουν πράγματα να πω και νομίζω ότι υπάρχει και μια κριτική που πρέπει να απαντήσω. Δεν έχει έρθει η ώρα ακόμα να κάνουμε λογαριασμό. Οι επόμενες ημέρες, μέχρι το Σάββατο που θα βγει το πρώτο κείμενο του νέου TPP, θα είναι κρίσιμες.. για το ποια δημοσιογραφία ονειρευτήκαμε. Λέω «ονειρευτήκαμε» γιατί από την υποδοχή του κειμένου της Παρασκευής είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στην ερώτηση «που είστε;» μου απαντήσατε ένα βροντερό «είμαστε εδώ!». Και αυτό με κάνει να κυκλοφορώ με δάκρυα στα μάτια από το Σάββατο το πρωί.
Πρώτα απ' όλα θέλω να σας πω τα σημαντικά: Η στήριξη ήταν αρκετή ώστε την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές έχουν ήδη μπει χρήματα και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής των δύο από τους τρεις μισθούς της συμφωνίας  με τους εργαζομένους  και έχει ξεκινήσει η καταβολή του τρίτου μισθού (η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη το πρωί), ενώ και ο λογιστής ανέλαβε να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες άμεσα. Δεν χρειάστηκε να περιμένω την καταβολή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που σας ανέφερα προχθές (και η οποία θα γίνει τελικά την Τετάρτη). Θέλω πριν από οτιδήποτε άλλο, λοιπόν,  να σας ευχαριστήσω θερμά και μέσα από την ψυχή μου μόνο και μόνο για αυτό. Σήμερα για πρώτη φορά ξύπνησα με ανυπομονησία να έρθω στο γραφείο, το οποίο παρεμπιπτόντως σώθηκε, αφού καταβλήθηκαν τα ενοίκια και οι οφειλές προς τη ΔΕΗ.
Φυσικά είναι ακόμα νωρίς. Το ότι καταβλήθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων ήταν υποχρέωση. Από τη συνέχιση της συμμετοχής σας τις επόμενες ημέρες, από τις εγγραφές στην πλατφόρμα των 1101 και από την συνέχεια της κουβέντας θα κριθεί ποιο ThePressProject θα έχετε στις οθόνες σας την ερχόμενη Δευτέρα. Το Σάββατο το απόγευμα θα βρείτε εδώ τον τελικό μου απολογισμό. Σήμερα έρχομαι για να σας ευχαριστήσω, να σας διαβεβαιώσω ότι το TPP θα επιστρέψει και να απαντήσω στην ουσιαστική κριτική που έγινε στα σχόλια του κειμένου μου.
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου του Κώστα Εφήμερου ΕΔΩ