ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ενταση και προκαταρκτικά στο ΣτΕ για τα κανάλια

Ολοκληρώθηκε αργά χθες το βραδυ -και σε κλίμα έντασης, μετά από πέντε ώρες η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
Η επόμενη διάσκεψη, έχει ορισθεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου, για τo πρωί της Παρασκευής.
Τους περίπου 30 δικαστές τους απασχόλησε το θέμα του «παραδεκτού», όπως λέγεται στη νομική επιστήμη, δηλαδή εάν θα ξεπεράσουν το προκαταρκτικό στάδιο, προκειμένου να μπουν στον κύριο πυρήνα των συνταγματικών και νομικών ζητημάτων, που έχουν τεθεί από τους προσφεύγοντες τηλεοπτικούς σταθμούς.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί..
Alpha, Antenna, Epsilon TV  (E-TV), Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και ζητούν την ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
Σημειώνεται ότι οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών έχουν συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.
Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την περασμένη εβδομάδα, διήρκεσε περίπου μία ώρα  και ματαιώθηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε  μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου.