ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Στόχος η εισαγγελέας - Ανάληψη ευθύνης από τους «Πυρήνες»

Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε με κείμενο της την ευθύνη για την χθεσινοβραδυνή έκρηξη βόμβας στην οδό Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος σύμφωνα με το κείμενο ήταν η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη
Πριν από την ανάληψη ευθύνης δεν ήταν σαφές αν στόχος ήταν το εθνικιστικό βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, ή η εισαγγελέας, που διαμένει στον πρώτο όροφο, καθώς ο άγνωστος που προειδοποίησε τηλεφωνικά στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για την έκρηξη ανέφερε μόνο τη διεύθυνση όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα.
«Έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια. Θα εκραγεί.. σε 25 λεπτά. Δεν είναι φάρσα. Πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», ανέφερε ο άγνωστος, κατά το τηλεφώνημα του στις 10:22 χθες βράδυ στα γραφεία της εφημερίδας.
Σύμφωνα με το κείμενο των «Πυρήνων», σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη επελέγη ως στόχος ως «μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας».