ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Αδιαφορία για τις οφειλές προς τους εργαζόμενους της Αυγής

Κείμενο της Συνέλευσης Εργαζομένων της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» διαβάστηκε από τον εκπρόσωπό τους κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων αφού γίνεται αναφορά «στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ τα οποία διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντιών» σημειώνεται οτι «η ΑΥΓΗ, βρίσκεται όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πρωτόγνωρο ρόλο και αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις, ερωτήματα και προβλήματα, καθώς για πρώτη φορά η Αριστερά βρίσκεται στην κυβέρνηση» αν και σημειωνεται πως «πάνε χρόνια που σταμάτησε να είναι κομματικό όργανο».
Αυτό που προκάλεσε όμως εντύπωση ήταν οι αναφορές στο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το φύλλο και κατά συνέπειαν και οι εργαζόμενοί της.
«Παρά τις προσπάθειές μας, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση στο θέμα αυτό από..
το κόμμα, ενώ εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε με αυτοθυσία να "κρατάμε" την εφημερίδα, παρά το γεγονός ότι, όπως και στο παρελθόν, αντιμετωπίζουμε και σήμερα σημαντικά μισθολογικά προβλήματα και καθυστερήσεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε παλαιότερες οφειλές, χωρίς ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι, κάτι που δημιουργεί μια πρόσθετη ανησυχία», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι...

Στο Κείμενο της Συνέλευσης Εργαζομένων της εφημερίδας επισημαίνεται:
Χωρίς τους αναγνώστες της η ΑΥΓΗ δεν μπορεί να υπάρξει!
Σήμερα η ΑΥΓΗ έχει προβλήματα, λειτουργικά και οικονομικά, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπονται οι σοβαρές συνέπειες που προκύπτουν από την μεγάλη κρίση στον χώρο του Τύπου που επιδεινώθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερη επιβάρυνση υπήρξε η κατάργηση δημοσίευσης των ισολογισμών που αποτελούσε έναν εξαιρετικά πολύτιμο πόρο για την ΑΥΓΗ, ένας πόρος ο οποίος δεν αναπληρώθηκε.
Τούτων δοθέντων, είναι επιτακτική ανάγκη για ένα συγκροτημένο σχέδιο προοπτικής των ΜΜΕ του χώρου και της εφημερίδας. Η ΑΥΓΗ έχοντας υποστεί τις συνέπειες από την πληγή της διάσπασης του 2015 και της αποχώρησης μεγάλης μερίδας μελών του κόμματος, αλλά και κόσμου που αποτελούσε το αναγνωστικό της κοινό καθώς και προνομιακό ακροατήριο για τον ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε να εκφράζει και να αναδεικνύει τα επίδικα της συγκυρίας και την πραγματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στη διαστρέβλωση και στην απόκρυψη από το μιντιακό κατεστημένο.
Η ΑΥΓΗ δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει χωρίς τους αναγνώστες της. Η Συνέλευση των εργαζομένων καλεί τους αναγνώστες, τη διοίκηση αλλά και το κόμμα ως βασικό μέτοχο να προχωρήσουμε μαζί στη συγκρότηση ενός σχεδίου ανάπτυξης της εφημερίδας, με ανανέωση και αναδιαμόρφωση της, για μια σύγχρονη εφημερίδα της Αριστεράς. Μέσα από έναν ουσιαστικό και πλούσιο διάλογο από την επόμενη μέρα του συνεδρίου.
Εμείς, οι συντάκτες και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, έχουμε ανοίξει τη συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του εντύπου και απευθύνουμε έκκληση στα μέλη, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, στον κόσμο της Αριστεράς που σήμερα έχει απομακρυνθεί, στους πρώην και νυν συνεργάτες μας να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.
(...)
Η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς δεν πρέπει να περάσει στο περιθώριο και να οδηγηθεί σε δρόμους δίχως επιστροφή. Η στήριξη που ενδεχομένως απολαμβάνει σήμερα η κυβέρνηση από σειρά ΜΜΕ είναι συγκυριακή, το έχουμε δει το έργο και με άλλες κυβερνήσεις.
Πιστεύουμε ότι τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η στήριξη της εφημερίδας από τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η επανάκτηση της επαφής με τους αναγνώστες που απομακρύνθηκαν τον τελευταίο χρόνο, οι οποίοι συνεχίζουν να αποτελούν τον κόσμο της Αριστεράς. Παράλληλα, βασικό καθήκον είναι η προσέγγιση νέων αναγνωστών και η διάδοση της εφημερίδας. Τώρα είναι η ώρα η ΑΥΓΗ να περάσει ξανά χέρι-χέρι στους ανθρώπους της Αριστεράς, να διαβαστεί από τη νεολαία, να συνεχίσει να δίνει μαζί με την Αριστερά τις μάχες τού σήμερα και του μέλλοντος που διαρκεί πολύ.
Αθήνα, 13/10/2016
Συνέλευση Εργαζομένων της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”