ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Και πανό στα κάγκελα του Μαξίμου

Eνα πανό που έγραφε «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις» κρέμασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα κάγκελα του Μεγάρου Μαξίμου εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας. Νωρίτερα δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο της Βουλής. Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα όπως «χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο ξαφνικά, αυτό είναι το σχέδιο Τσίπρα, Καμμένου και Παππά», «όχι μαύρο στη δημοκρατία, η χούντα ετελείωσε το '73» και «όχι στο μαύρο, ναι στο αύριο».
Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου μέσω της Βασ. Σοφίας.. 
όπου και δημιουργήθηκε ένταση όταν εργαζόμενοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κρέμασαν το μαύρο πανό στα κάγκελα. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα στη διαμαρτυρία εντός νομίμου πλαισίου και ότι έχουν προσκληθεί σε συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη και το Νίκο Παππά.
Οι εργαζόμενοι ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα κανάλια, καθώς και τη σταθερή και μόνιμη εργασία με συλλογικές συμβάσεις.
Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στη συγκέντρωση, τα Διοικητικά Συμβούλια ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ είχαν προκηρύξει για σήμερα πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10.00 το πρωί για όλους τους υπαλλήλους (δημοσιογράφους και διοικητικούς) που εργάζονται σε Alpha, ANT1, Μακεδονία TV, ΣΚΑΪ, Mega, Star και Epsilon TV.
Φυσικά ο ΣΚΑΪ και οι συνήθεις ύποπτοι για άλλη μια φορά έσπασε την απεργία και έκαναν κανονικά τις ενημερωτικές εκπομπές τους...