ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Οι μπαταχτσήδες εργοδότες και οι πρακτικές τους

Εξώδικη δήλωση εκ μέρους της εργοδοσίας του ΔΟΛ κοινοποιήθηκε στην  Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) και απευθύνεται στο Νομικό Σύμβουλό της Ενωσης. Με το εξώδικο επιχειρείται να επιρριφθεί η  ευθύνη της μη καταβολής δεδουλευμένων 15νθημέρου στον ραδιοσταθμό της Μιχαλακοπούλου, στους ίδιους τους εργαζόμενους-τεχνικούς, επειδή λέει, έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς του «Βήμα FM»!
Ζητά δε να προχωρήσουν σε αποδέσμευση αυτών καθώς και στην άρση των κατασχετηρίων σε τρίτους ώστε να πληρωθούν. 
Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕΡ καταγγέλλει την τακτική των εργοδοτών αναφέροντας:
"Η Ένωσή μας έδειξε τα τελευταία 2 χρόνια υπέρμετρη υπομονή, καλοπιστία και ανοχή μιας κατάστασης που διαρκώς χειροτερεύει ΜΟΝΟ για τους εργαζόμενους. Ο εργοδότης έχει βρει τρόπο να συνεχίζει τις δραστηριότητες του με ψίχουλα και δυστυχώς, για τους εργαζόμενους, χωρίς.. καμμιά  αντίδραση πλην ημών. Έχουμε ξαναμιλήσει για τις δήθεν φτωχές επιχειρήσεις πλουσίων επιχειρηματιών και είναι προφανές ότι πίσω από την απληρωσιά κρύβεται ένα καλά οργανωμένο σχέδιο σε βάρος των εργαζομένων και όχι πραγματικά οικονομικά προβλήματα του επιχειρηματία και των περιουσιακών του στοιχείων . Μένει να αποδειχθεί η αλήθεια αλλά τότε θα είναι αργά για όσους, ακόμα και με τη σιωπή τους, συνέβαλαν στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης. Δυστυχώς στον τόπο μας ορισμένοι επιχειρηματίες καλόμαθαν να μην ρισκάρουν την προσωπική περιουσία τους αλλά να παίρνουν αφειδώς δάνεια με εγγυήσεις «αέρα»… Αυτά άλλωστε πληρώνει τώρα ο Λαός μας ενώ «μαζί τα φάγανε» οι ιδιοκτήτες των media με τις κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες.
Προχωράμε ενωμένοι απέναντι στους μπαταχτσήδες εργοδότες και τους υποτελείς τους. Όσοι έσπειραν ανέμους θερίζουν θύελλες".