ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Κοντομηνάς - Αλαφουζος: προσέγγιση αλλά όχι και συμφωνία

Αγεφύρωτες διαφορές για το management 

Σε φάση προσέγγισης, αλλά όχι και συμφωνίας, φαίνεται ότι βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, του οποίου ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Κοντομηνάς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο.
Με τεχνικό σύμβουλο την εταιρεία Deloitte, οι δύο επιχειρηματίες συζητούν ένα μοντέλο συνεργασίας που προβλέπει ίσο μερίδιο μετοχών για τον καθέναν, με δύο διευθύνοντες συμβούλους (Κώστας Κιμπουρόπουλος και Δημήτρης Φουρλεμάδης) και εναλλασσόμενες διοικήσεις, όπου το δυναμικό του ALPHA θα έχει την ευθύνη του ψυχαγωγικού τομέα και αυτό του ΣΚΑΪ του ενημερωτικού. Μέχρι στιγμής..
όμως δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά αγεφύρωτες διαφορές στο management της νέας εταιρείας, οι οποίες καλά ενημερωμένες πηγές εκτιμούν ότι είναι δύσκολο να ξεπεραστούν.
«Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που δεν βασίζεται κυρίως στα συμφωνητικά, αλλά στην καλή θέληση των δύο ιδιοκτητών», τονίζουν κορυφαία στελέχη και των δύο σταθμών, προσθέτοντας όμως ότι σε αμφότερες τις πλευρές υπάρχουν στελέχη που προβάλλουν αντιρρήσεις.