ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η πλουσιότερη ομάδα του Κόσμου


Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει η πλουσιότερη ομάδα του Κόσμου. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η Μάντσεστερ, που ήρθε δεύτερη στην αντίστοιχη λίστα της Deloitte το Φεβρουάριο, ξεπέρασε και πάλι τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το Forbes εκτιμά ότι η εμπορική αξία της Γιουνάιτεντ ανέρχεται σε 1,84 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση 2% σε σχέση με πέρυσι. Η αξία της Ρεάλ υπολογίζεται στα 1,32 δισ. δολάρια και της Άρσεναλ σε 1,181 δισ. δολάρια.
Ο υπολογισμός της εμπορικής αξίας των ποδοσφαιρικών σωματείων έγινε από το Forbes με βάση τα.... έσοδα των ομάδων από τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων, τις χορηγίες, τις πωλήσεις εισιτηρίων κτλ. Η Μπαρτσελόνα έρχεται στην τέταρτη θέση στη λίστα των 20 ομάδων, που περιλαμβάνει έξι συλλόγους από την Πρέμιερ Λιγκ συν τη Νιουκάστλ.
Η Λίβερπουλ, η Τσέλσι και η Μίλαν βρίσκονται στις 10 πλουσιότερες ομάδες του Κόσμου, παρότι η αξία τους υποχώρησε κατά 19% το 2008-2009. Η Γιουβέντους και η Μαρσέιγ κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην εμπορική τους αξίας, σε ποσοστό 9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.