ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ο χάκερ που αγαπούν οι χρήστες του Playstation 3

O 20χρονος χάκερ George Hotz έγινε διάσημος όταν «ξεκλείδωσε» το 2007 το iPhone της Apple. Κατόπιν αποφάσισε ότι έπρεπε να «σπάσει» και το Playstation 3 της Sony «από σκέτη περιέργεια» όπως είπε ο ίδιος που δεν είχε παίξει ποτέ PS3!
Ο δαιμόνιος χάκερ από την Αμερική χρειάστηκε 35 ημέρες για να σπάσει την παιγνιδομηχανή, ανοίγοντας το δρόμο στους χρήστες να «τρέχουν» πειρατικά παιγνίδια στην κονσόλα τους. Το PS3 ήταν η μόνη παιγνιδο-κονσόλα που ως τώρα είχε μείνει αλώβητη από τους χάκερ, αν και κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και περίπου τρία χρόνια.
«Υποτίθεται πως ήταν ‘άσπαστη’. Όμως τίποτε δεν μένει ‘άσπαστο’», δήλωσε ο Hotz στο BBC. «Τώρα μπορώ να κάνω ό,τι θέλω με το σύστημα», πρόσθεσε. Η Sony δήλωσε ότι ερευνά το ζήτημα και θα τοποθετηθεί, όταν έχει συλλέξει περισσότερες πληροφορίες.
Ο νεαρός χάκερ χρειάστηκε 20 ημέρες να αναλύσει το hardware και άλλες 15 ημέρες για να «σπάσει» την κονσόλα, την οποία περιέγραψε ως «πολύ ασφαλές σύστημα».
Παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να σπάσει κατά 100% το σύστημα, κυρίως την προστατευμένη μνήμη του, όμως πέτυχε να κάνει η κονσόλα αυτό που αυτός θέλει. Είπε ότι συνεχίζει την προσπάθειά του μέχρι να ολοκληρωθεί και, όταν αυτό συμβεί, τότε θα δημοσιοποιήσει online τις προσπάθειές του, όπως ακριβώς είχε κάνει με το iPhone.
Στόχος του είναι να επιτρέψει σε άλλους χρήστες να εγκαταστήσουν άλλα λειτουργικά συστήματα στην κονσόλα και να παίξουν δικά τους παιγνίδια, αλλά και παλιότερα παιγνίδια PS2. Οι νέες εκδόσεις του PS3 δεν μπορούν να παίξουν παιγνίδια από τις παλιότερες εκδόσεις, καθώς η Sony, παρά τις αντιδράσεις, αφαίρεσε ένα εξάρτημα από το νέο Playstation 3.
Ο αμερικανός χάκερ δήλωσε ότι, λόγω του τρόπου που «έσπασε» την κονσόλα, η Sony θα δυσκολευτεί να αποκαταστήσει το πρόβλημα.