ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Αδύνατον να τους παρακολουθήσεις...

Θλιβερη εικόνα παρουσιάζει το τελευταίο 24ωρο η ελληνική μπλογκόσφαιρα και όχι μόνο. Στο άγριο «ξεκατίνιασμα», με βολές και καταγγελίες ένθεν κακείθεν, πρωταγωνιστές ήταν από τη μία ο Σωκράτης Γκιόλιας (που λένε ότι είναι πίσω από το troktiko) και άλλα blogs (fimotro, nonews κ.α) και από την άλλη ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με το zougla.gr.
Το troktiko ανάμεσα στα άλλα έκανε λόγο για ύπαρξη παράνομου φυλακίου στη βίλα του Μάκη στην Εκάλη ενώ υπήρξαν πολλές αναφορές και στη γνωστή ιστορία με τις καταγγελίες για χρέη του κουμπάρου του Γ. Ραπτόπουλου της Express Service, (την είχε αποκαλύψει η Ελευθεροτυπία). Επίσης άφησαν αιχμές για τις σπουδές του Μάκη στο εξωτερικό, για την πώληση του 49% της VETO, αλλά και για τους συνεργάτες του στην εφημερίδα (και συγκεκριμένα τον Γ. Ψαρρά). Ο Τριανταφυλλόπουλος από την πλευρά του τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται και τελικά όλο αυτό το σκηνικό (που αδυνατεί κάποιος να το παρακολουθήσει) μεταφέρθηκε στα δικαστήρια μετά από μήνυση του Ψαρρά Συγκεκριμένα:
Αστυνομικοί της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία εισαγγελέα, έκαναν έφοδο τα ξημερώματα στο σπίτι του Σωκράτη Γκιόλια και κατέσχεσαν κομπιούτερ και 9 σκληρούς δίσκους. Εναντίον του Γκιόλια είχε υποβάλει μήνυση ο Γ. Ψαρράς, υποστηρίζοντας ότι ο πρώτος είναι ο διαχειριστής του blog troktiko. Αρχικά ο Γκιόλιας μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με την διαδικασία του αυτοφώρου και στη συνέχεια τον πήγαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Ο Γκιόλιας και ο δικηγόρος του ζήτησαν να εκδικαστεί άμεσα η υπόθεσή του, παρά την εισαγγελική πρόταση του για τριήμερη αναστολή. Tελικά η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 25 Φεβρουαρίου.