ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη αντιστάσεις στην ΕΣΗΕΑ...

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΕΣ «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ» ΒΑΣΙΑ ΛΟΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ

Το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έκλεισε την πόρτα της Ενωσης σε δύο παρουσιάστριες «τηλεοπτικών σκουπιδιών»: την Βάσια Λόη και την Σταματίνα Τσιμτσιλή. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που συνεδρίασαν την Πέμπτη, εξέτασαν τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί κατά των εγγραφών νέων μελών και τις προσφυγές υποψήφιων μελών. Τα 54 μέλη του Μεικτού που ήταν παρόντα μετά από μυστική ψηφοφορία αποφάσισαν:


- Για την ένσταση της Φώφης Κορίδη κατά της εγγραφής της Βασιλικής Λόη:
Η ένσταση έγινε δεκτή (ευτυχώς) με ψήφους 40 έναντι 11 που την απέρριψαν. Λευκά 2, άκυρα 1. Η ένσταση έγινε με το αιτιολογικό ότι η Βάσια Λόη δεν επιτελεί δημοσιογραφική εργασία. Για τη Λόη είχε υποβληθεί ενσταση και το 2009.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή και άλλα 23 άτομα είχαν κάνει προσφυγή
για την εγγραφή τους στην ΕΣΗΕΑ. Οι προσφυγές γίνονται συνήθως από υποψήφια μέλη που δεν πληρούν όλες τις τυπικές προϋποθέσεις- συνήθως το χρονικό διάστημα, 5 ή 3 χρόνια συνεχούς ασφάλισης στο ΤΣΠΕΑΘ. Η προσφυγή της Τσιμιτσλή (ευτυχώς) απορρίφθηκε από 39 μέλη του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ενώ έγινε δεκτή από 11. Λευκά 2 και Άκυρα 2.

ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΞΙΜΟ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ


Εκτός από τις δύο παρουσιάστριες η ΕΣΗΕΑ έκλεισε την πόρτα και στον υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο. Κατά της εγγραφής Χαρακόπουλου είχε υποβληθεί ένσταση από τον Νάσο Μπράτσο. Συγκεκριμένα για την ένσταση κατά της εγγραφής του Χαρακόπουλου ψήφισαν 54 , απέρριψαν την ένσταση 12 , ενώ την έκαναν δεκτή 40 μέλη του Μεικτού. Τώρα βέβαια το οτι πολλοί άσχετοι με τη δημοσιογραφία πολιτικοί, πολιτευτές και βουλευτές (λέγε με Γιάννη Ανδριανό) είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ ειναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το σωματείο των δημοσιογράφων…