ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Στα οδοφράγματα των Εξαρχείων ο κόκκινος Ντάνι

Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε η Ελλάδα στο πρόσωπο του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Ο επονομαζόμενος και κόκκινος Ντάνι που υπήρξε πρωτεργάτης του Μάη του 68 στη Γαλλία και σήμερα είναι επικεφαλής των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου τα είπε έξω από τα δόντια στον Μπαρόζο υπερασπιζόμενος τη χώρα μας.
Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναφερόμενος στην οικονομική κρίση κατηγόρησε την Κομισιόν για απραξία και έλλειψη αλληλεγγύης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και τις αμυντικές της δαπάνες.
Ο Μπεντίτ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για «γενικολογίες» και «έλλειψη πρωτοβουλιών». «Μιλάτε για πρωτοβουλίες» είπε απευθυνόμενος στον Μπαρόζο. «Ποια ήταν η πρωτοβουλία της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα; Που είναι η αλληλεγγύη για την Ισπανία; Δεν φαίνεται πουθενά, δεν ακούω τίποτα» είπε ο πάλαι ποτέ λυσσασμένος του γαλλικού Μάη.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο γαλλογερμανός αγκιτάτορας είπε φωνάζοντας στον Μπαρόζο: «Θα σας δώσω μία συμβουλή. Ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ο προϋπολογισμός της για την Αμυνα. Το 4,3% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει στην Αμυνα. Το πρόβλημα είναι η Κύπρος και οι σχέσεις με την Τουρκία». Και συνέχισε ο κοκκινοπράσινος Ντάνι: «Πού είναι η πρωτοβουλία της Επιτροπής για να λυθεί το Κυπριακό ώστε να ελαφρυνθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας από το βάρος αυτής της ηλίθιας και βλακώδους εμπλοκής που θα πρέπει να επιλύσουν ως Ευρωπαίοι; Τι έκανε η Επιτροπή; Μηδέν, απολύτως τίποτα» κατέληξε ο Μπεντίτ.