ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ο Ρουσόπουλος καταγγέλλει τα ΝΕΑ για πολιτική ανηθικότητα!

ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΓΚΑΦΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος κατά της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ την οποία κατηγορεί για «πολιτική ανηθικότητα» ενώ κάνει λόγο για «πρωτοφανή γκάφα» της εφημερίδας. Αφορμή το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ στο οποίο αναφέρεται ότι το όνομα του Ρουσόπουλου φιγουράρει στο ημερολόγιο του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου μαζί με τα ονόματα κι άλλων υπουργών της ΝΔ. Οι άλλοι που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γ. Βουλγαράκης, ο Γ. Αλογοσκούφης, ο Μ. Λιάπης.
Επιπλέον, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, υπάρχουν ονομαστικές αναφορές και για τους Γ. Παπαθανασίου, Ευρ. Στυλιανίδη και Αθ. Νάκο, ενώ κατ’ επανάληψιν αναφέρονται ο βουλευτής Κυρ. Μητσοτάκης, ο Γιάννης Αγγέλου (δεξί χέρι του Καραμανλή) και η Σάκη Κυπραίου (γραμματέας του Κ. Μητσοτάκη).
Το ημερολόγιο αποτελεί μέρος της δικογραφίας για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens και τον χρηματισμό πολιτικών.
Για το Ρουσόπουλο συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι το όνομά του καταγράφεται πολλές φορές στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου: «Στις 16 Οκτωβρίου 2007 ο κ. Χριστοφοράκος αναφέρει κάτω από το όνομα του Ρουσόπουλου την ένδειξη ‘υπέγραψε την προγραμμ…’’. Στις 25 Οκτωβρίου 2005 προκύπτει επικοινωνία του πρώην υπουργού ο οποίος φέρεται να είχε ζητήσει συνάντηση με τον Χριστοφοράκο για προσωπικό του θέμα».

Ο Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας στο δημοσίευμα αναφέρει:
«Δεν ανέμενα ποτέ την εμπλοκή του ονόματός μου στην υπόθεση της SIEMENS. Και αυτό διότι ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση με την εταιρία αυτή, τον κ. Χριστοφοράκο, ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχός της. Σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με παρουσιάζει ως συνομιλητή του κ. Χριστοφοράκου δημοσιεύοντας αποσπάσματα του ημερολογίου του στα οποία εμφανίζονται επαφές με κάποιον Ρουσόπουλο. “ΤΑ ΝΕΑ” ισχυρίζονται πως είμαι εγώ. Δημοσιεύουν μάλιστα και φωτογραφία μου. Χρειάστηκαν μόνο δέκα λεπτά για να πληροφορηθώ ότι υπάρχει υπάλληλος της SIEMENS με το όνομα Ρουσόπουλος ο οποίος είναι και ο αναφερόμενος στο περίφημο ημερολόγιο. Η πρωτοφανής γκάφα της εφημερίδας που με πολιτική ανηθικότητα χειρίστηκε το θέμα με οδηγεί στην απόφαση να προσφύγω στην Δικαιοσύνη για να υπερασπιστώ το όνομα και την υπόληψή μου. Ορισμένοι εξακολουθούν τον τελευταίο καιρό, χωρίς ίχνος ντροπής να επιχειρούν να με εμπλέξουν σε οτιδήποτε δεν πάει καλά σε αυτό τον τόπο. Μέρα με τη μέρα θα αποδεικνύεται η αλήθεια για όλα όσα έχουν ακουστεί για μένα.»


Υ.Γ. Εάν έχει δίκιο ο Ρουσόπουλος τότε η γκάφα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ θα είναι πράγματι πρωτοφανής. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει η διεύθυνση της εφημερίδας αλλά και ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης καθώς είναι γνωστές οι καλές σχέσεις του με τον πρώην υπουργό.