Τρίτη και Πέμπτη που κυκλοφορούν τα κουτσομπολίστικα περιοδικά (συγγνώμη, τα περιοδικά κοινωνικού ενδιαφέροντος!), κανονικά είμαι Κολωνάκι για καφέ.Εκεί πάω τις καθημερινές γιατί βρίσκω να παρκάρω το πρωί (το κανονικό πρωί, όχι το “δημοσιογραφικό”), και κάπως βολεύομαι.
Όσο για τα Σαββατοκύριακα, στρογγυλοκάθομαι στον φίλο μου τον Αντριάνο, στην “Ήββη” της πλατείας Εξαρχείων, να μαθαίνω όλα τα νέα της γειτονιάς.
Και κάτι κουτσομπολιά μούρλια, λυπούμαι που δεν μπορώ να τα καταθέσω εδώ, “είναι ποινικό” που θα έλεγε και ο σταυροφόρος της αληθείας Παύλος Μαρινάκης.
Να μην τα πολυλογώ, προχτές Τρίτη δεν κατέβηκα κέντρο γιατί είχε κάτι βάσανα το φιλαράκι μου ο Αλέκος απ’ τα Τρίκαλα και πιάσαμε το μασλάτ’ με τις ώρες και ύστερα νύστα ούτε καν, κοιμάσαι αργά, ξυπνάς αργά.
Τρέχα στον Χατζή να γράψεις βίντεο!
Και σιγά μην τρέχω Κολωνάκι ύστερα, να πληρώνω δεκαπέντε ευρώ πάρκινγκ μόνο η πρώτη ώρα.
Που θέλουν οι κύριοι καθηγητάδες, να το κάνουν ακόμη πιο ακριβό, για να μην μπαίνουν τα αυτοκίνητα στο δακτύλιο και χαλάνε την τουριστική Ντίσνεϋλαντ.
Μια τουριστική Ντίσνεϋλαντ πανικόβλητη μπροστά σε μια πρώτης τάξεως κρυάδα έτσι και συνεχίσει ο Ντόναλντ τις ζωγραφιές, αλλά νταξ, στα παπάρια τους των κυρίων καθηγητών, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, πέφτει το μεροκάματο.
Συγγνώμη, παρασύρθηκα…
Αφού, λοιπόν, δεν κατέβηκα Κολωνάκι, έμεινα Χαλανδράκι και πήγα περίπτερο να πάρω εφημερίδες και αντί να φωτογραφίσω δια της πλαγίας οδού τα εξώφυλλα των κουτσομπολίστικων περιοδικών για να ποστάρω στα σόσιαλ όλα όσα σχεδιάζει για το καλό μας η πάλαι ποτέ “βασιλική οικογένεια” (μιλάμε για ένοχες απολαύσεις, όχι μαλακίες!), έβαλα το χέρι στην τσέπη.
Και πήρα το περιοδικό που διαφήμιζε τα “4 μέτρα ενίσχυσης του Παύλου στους συνταξιούχους”, κομπλέ με φωτογραφία του πάλαι ποτέ “πρίγκιπα”, συν την εκτίμηση ότι ο Ντεγκρές είναι “δεξί χέρι της κυβέρνησης”.
Παρφουμέ ως εδώ;
Παρφουμέ ως εδώ!
Έλα όμως που μπήκε ο διάολος μέσα μου και σκέφτηκα “αφού το πλήρωσα που το πλήρωσα το περιοδικό, να μη δω και ποια είναι τα μέτρα;”
Και το ξεφύλλισα.
Για να δω ότι:
- Πρώτο μέτρο είναι “η αύξηση -ακόμη και ο διπλασιασμός των 250 ευρώ”.
- Δεύτερο μέτρο είναι μια διορθωτική αύξηση στις συντάξεις, καθώς η αναπροσαρμογή 2,4 % του Ιανουαρίου υπολείπεται του πληθωρισμού.
- Τρίτο μέτρο είναι η αναμόρφωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, ώστε να επιβάλλεται αναλογικά και όχι στο σύνολο της σύνταξης ή ακόμη και μερική/ολική κατάργησή της.
- Τέταρτο μέτρο η κατάργηση της εισφοράς ασθενείας 6 % στις επικουρικές συντάξεις.
Για να μην ξεχνάμε, δηλαδή, τους πραγματικούς εχθρούς του έθνους…
Εν τω μεταξύ, τρέχουν και δημοσκοπήσεις πονηρές και κρυφές, που εκτός από κόμμα Τσίπρα και κόμμα Καρυστιανού ρωτάνε και για κόμμα Ντεγκρές.
Ρώτησα κι εγώ, λοιπόν, ένα γατόνι της πιάτσας να μάθω τι παίζει και μου απάντησε ως εξης:
“Ρεπόρτερ μου, αν πρόκειται για ερωτήσεις του στυλ «θέλετε να αναλάβουν οι Ντεγκρές ρόλο πολιτιστικού πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό;» ή «θέλετε οι Ντεγκρές να βοηθήσουν στην τουριστική αξιοποίηση του Τατοϊου;» οι θετικές απαντήσεις κυμαίνονται από δέκα ως δεκαπέντε τοις εκατό.
Όταν πάει το πράγμα σε δημιουργία πολιτικού κόμματος και είσοδο στη Βουλή, πέφτουμε χαλαρά γύρω στο τρία με τέσσερα τοις εκατό, ίσως και πιο κάτω. Αργήσανε πολύ να ξαναμπούνε στο κόλπο οι Ντεγκρέδες και οι πρώην βασιλόφρονες είτε την κάνανε για τον άλλο κόσμο είτε λακίσανε προς Βελόπουλο και Νατσιό. Και πίσω, δε βλέπω να ξαναγυρνούν…”
Χρήστος Ξανθάκης
Voices / Newpost
