ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Πρωτοσέλιδα χαστούκια...


«Xαστούκια» έπεσαν στα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας με τη σύμπτωση τίτλων από τα Νέα του Βαγγέλη Μαρινάκη και τη Δημοκρατία του Γιάννη Φιλιππάκη. Οι δυο εφημερίδες έχουν την ίδια λέξη στον βασικό τους θέμα, με διαφορετικό αριθμό: Στον πληθυντικό τα Νέα («Χαστούκια»), στον ενικό η Δημοκρατία («Χαστούκι») και με διαφορετικούς στόχους η κάθε μία. Τα «Χαστούκια» των Νέων απευθύνονται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στη Νέα Δημοκρατία καθώς ο τίτλος είναι «ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ προς ΝΔ-Κυβέρνηση». Για την αντιπολίτευση γίνεται αναφορά σε υπότιτλο: «Το εκλογικό σώμα κρίνει ανεπαρκή τον πολιτικό της λόγο». Τα «Χαστούκια» της Δημοκρατίας είναι «σε όλους», καθώς σε υπότιτλους αναφέρεται: «Πανωλεθρία του Μητσοτάκη λίγους μήνες μετά τον θρίαμβο του 41% – Έχασε 13 μονάδες σε 10 μήνες – Κάτω από τον πήχη ο Κασσελάκης (που πάντως επιβίωσε), απέτυχε να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρουλάκης».


Η μοναδική από τις συμπολιτευόμενες εφημερίδες που αποτιμά θετικά στον βασικό της τίτλο το αποτέλεσμα είναι ο Ελεύθερος Τύπος ο οποίος με μεγάλα γράμματα γράφει «ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΩΤΙΑ» και συνεχίζει με μικρότερα «με μηνύματα». Οι άλλες συμπολιτευόμενες αποδέχονται εμμέσως ότι δεν είναι θετικό το αποτέλεσμα. Η Απογευματινή γράφει «Ηχηρό μήνυμα στον Μητσοτάκη», το Μανιφέστο «Μήνυμα Ελήφθη», η Καθημερινή «Κίτρινες κάρτες σε Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ».
Οι άλλες:
  • Εφημερίδα των Συντακτών: «Ήττα ο Μητσοτάκης, αποχή-σοκ, άλμα ακροδεξιάς».
  • Ριζοσπάστης: «Ελπιδοφόρα σημαντική άνοδος για το ΚΚΕ! – Με νέες δυνάμεις στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης».
  • Αυγή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη κυβερνητικής πρότασης» (δήλωση Κασσελάκη).
  • Κόντρα: Η κατρακύλα της ΝΔ κάτω από 28,5% δρομολογεί εξελίξεις.
Στο πνεύμα των εκλογών και μια από τις τρεις ταμπλόιντ. Το βασικό θέμα τής On time έχει τίτλο «Ποιοι φεύγουν για Βρυξέλλες» και υπότιτλο «Ποιοι μένουν με τις βαλίτσες στο χέρι».
- από το Harddog