ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Νέο αφεντικό στην ΑΕΚ - Συγκίνηση Μελισσανίδη


Τέλος εποχής για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, o κορυφαίος παράγοντας στην ιστορία του «Δικεφάλου», ανακοίνωσε την αποχώρηση του, μεταβιβάζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο.
Ο μέχρι πρότινος διοικητικός ηγέτης της Ένωσης κάνει λόγο για μια δύσκολη απόφαση, αλλά και για το γεγονός πως αφήνει την ΑΕΚ πιο δυνατή και πιο ισχυρή από ποτέ.
«Έρχεται η στιγμή που πρέπει να πάρεις τη δύσκολη απόφαση. Και αυτή η στιγμή για μένα έφτασε! Έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την ΑΕΚ, να κάνω ένα μικρό βήμα πίσω!» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μελισσανίδης μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της Ένωσης και προσθέτει:
«Παραδίδω τα ηνία στον εφοπλιστή κ. Μάριο Ηλιόπουλο και παραμένω ένας απλός στρατιώτης του μεγαλείου της ΑΕΚ».

Το απόγευμα ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ο ισχυρός μέχρι σήμερα άνδρας της ΑΕΚ παρουσίασε τον νέο ιδιοκτήτη της ομάδας, τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο.
Κατά την παρουσίαση του νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μαριο Ηλιόπουλο, ο απερχόμενος Δημήτρης Μελισσανίδης εμφανέστατα συγκινημένος σε σημείο που να μην μπορεί να μιλήσει και, μάλιστα, να αναγκαστεί να εξηγήσει ότι “φυσικά, είναι μεγάλη η συγκίνηση”, είπε:
«Επέλεξα το Μάριο γιατί ξέρω τις δυνατότητες του. Αισθάνομαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια. Θα είμαι δίπλα του στα πρώτα του βήματα.
Παραλαμβάνει μια ομάδα με υγεία, όλο το αθλητικό κέντρο, τα μουσεία μας και για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του γηπέδου μας που θα επαναλάβω ότι ανήκει στον ερασιτέχνη.
Μέσα σε όλη συμφωνία υπάρχει η δέσμευση ότι πρέπει να αποπερατώσει το αθλητικό μας κέντρο, το ξενοδοχείο και ο,τι άλλο χρειαστεί
Ας μην κρυβόμαστε αλλά… Και η ηλικία και η υγεία…
Όλα τα στελέχη είναι Ταλιμπάν και θα είναι δίπλα του γιατί όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια.
Ο προπονητης μας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι χωρίς να τον ενημερώσω. Δεν σας κρύβω ότι ο Αλμειδα έχει γνωρίσει ήδη τον κύριο Ηλιοπουλο”.

Ποιος είναι ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος

Ο Μάριος Ηλιόπουλος θεωρείται ο νούμερο ένα εφοπλιστής στον τομέα της ακτοπλοΐας, όντας ιδιοκτήτης της Seajets, που διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων στο Αιγαίο με 29 πλοία, εξυπηρετώντας 50 νησιά σε Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη και έχοντας 400 διασυνδέσεις μεταξύ λιμανιών των νησιών του Αιγαίου.
Η Seajets, η οποία ιδρύθηκε το 1989 και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, βραβεύτηκε ως «Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς» από τη Lloyd’s, σε ειδική εκδήλωση για το έτος 2018. Ο Ηλιόπουλος δραστηριοποιείται επίσης και στα ποντοπόρα πλοία με διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες.
Εκτός από τη δουλειά του, ως επιτυχημένος εφοπλιστής, ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει πάθος και με τα γρήγορα αυτοκίνητα. Έχει συμμετάσχει σε αγώνες ταχύτητας και έχει κατακτήσει πρωταθλήματα στις αναβάσεις.
Από νεαρή ηλικία ασχολιόταν με τους αγώνες ράλι και έφτασε να παίρνει μέρος σε αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα είχε πάρει μέρος και στο Ράλι Ακρόπολις. Μέσω της Seajets παράλληλα έχει χορηγήσει διοργανώσεις ράλι, επιδιώκοντας την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού.