ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ολική έκλειψη ηλίου (live από τη Nasa)


Φρενίτιδα επικρατεί για την έκλειψη Ηλίου που θα συμβεί σήμερα 8 Απριλίου, και στις τυχερές περιοχές του πλανήτη, όπου θα είναι ορατό το φαινόμενο, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα και τα ειδικά γυαλιά για την παρατήρηση του φαινομένου,  έχουν γίνει ανάρπαστα.
Η NASA έχει ήδη «ανοίξει» το LIVE της με απευθείας εικόνα του σημαντικού αστρονομικού γεγονότος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «τυχερές» σήμερα περιοχές θα ξαναζήσουν κάτι παρόμοιο σε 20 χρόνια, όμως η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου αναμένεται στις 12 Αυγούστου 2024 και θα είναι ορατή από άλλες περιοχές.


Συγκεκριμένα, σήμερα το αστρονομικό φαινόμενο θα ξεκινήσει από τον Ειρηνικό και θα περάσει στο Μεξικό, ενώ μετά θα διασχίσει αρκετές αμερικανικές Πολιτείες -όπως Οκλαχόμα, Αρκάνσας, Μιζούρι, Κεντάκι, Ιλινόις, Ιντιάνα, Οχάιο, Πενσυλβάνια, Νέα Υόρκη, Βερμόντ, Νιου Χάμσαϊρ, Μέιν, Μίσιγκαν και Τενεσί- προτού κατευθυνθεί πάνω από τον Καναδά και τον Βόρειο Ατλαντικό.
Τον Αύγουστο η ολική έκλειψη Ηλίου θα είναι ορατή από την Ισλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και την Ισπανία.