ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Οι πρώτοι δεκαεπτά «εκλεκτοί» του Ανδρουλάκη για το ευρωψηφοδέλτιο – Οι επαφές και τα «στοιχήματα» (ονόματα


Τμηματικά και με την αρχή να γίνεται μέσα τον Μάρτιο θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές. Σκοπός της Χαριλάου Τρικούπη είναι μέσα στον Απρίλιο να έχει ανακοινωθεί σχεδόν το σύνολο του ψηφοδελτίου.
Σε προηγούμενα ρεπορτάζ το topontiki.gr έχει παρουσιάσει αναλυτικά υποψηφίους αλλά η λίστα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Προσωπικό «στοίχημα» του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να κατέβει στις Ευρωεκλογές ο πρώην υπουργός και Καθηγητής Γιάννης Μανιάτης. Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του πρώην Υπουργού σχεδόν όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος έδωσε το παρόν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πρώτες ανακοινώσεις ανάμεσα σ’ αυτές θα είναι ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας, ο πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και νυν τομεάρχης Περιβάλλοντος του κόμματος Παναγιώτης Δημόπουλος, η δικηγόρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δανάη Τσάκαλου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Όλγα Μαρκογιαννάκη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και δικηγόρος Παναγιώτης Γκανιάτσος.

Υποψήφιοι θα είναι επίσης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, ο επικεφαλής της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Τσούμας.

Εννοείται ότι υποψήφιος θα είναι και ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου. Προς στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ οδηγείται και ο Συνταγματολόγος και πρώην Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Από τη νέα γενιά υποψήφιος θα είναι και ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Καρχιμάκης (γιος του πρώην Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη). Ξανά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ θα είναι και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου.

Από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης υποψήφιες θα είναι η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης με τον Σταύρο Αρναουτάκη, Εφη Κουτεντάκη, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ωραιοκάστρου Χριστίνα Αλίρη και η δημοτική Σύμβουλος του δήμου Καλαμαριάς Χριστίνα Φοροπούλου.

Όπως έχει σημειωθεί και στο παρελθόν ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι η απουσία γυναικών από τις ευρωλίστες. Παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει, λύση σ’ αυτό το πρόβλημα δεν έχει ακόμα βρεθεί. Σε κάθε περίπτωση θα επιχειρηθεί και η εκ των… έσω ανανέωση όπως έγινε και στις Ευρωεκλογές.
 
Το «στοίχημα» Ανδρουλάκη

Όπως σημειώνουν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη στοίχημα του προέδρου του κόμματος είναι να αποτυπωθεί στη συνείδηση των πολιτών ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή, να γίνουν ολοκάθαρες οι διαχωριστικές γραμμές απέναντι στη «γαλάζια» παράταξη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει συχνά συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη του κόμματος για να καταρτίσει το επικοινωνιακό του σχέδιο. Στην ουσία αυτές οι επαφές γίνονται για να υπάρξει ενιαίο πλάνο ως προς τα κεντρικά μηνύματα που πρέπει να εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα είναι κράμα που θα έχει αναφορές στο παρελθόν και θα εξηγεί τις προτάσεις του κόμματος για το μέλλον.

Τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις στην Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν σίγουροι για την δεύτερη θέση στις εκλογές, ενώ όπως έγραψε σε χθεσινό του ρεπορτάζ το topontiki.gr, σύμφωνα με έρευνες που έχουν στα χέρια τους, το μόνο που αποτελεί άγνωστο είναι το ποσοστό που θα συγκεντρώσει.