ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την ισότητα στο γάμο ζητάει και ο... Ιερώνυμος


Όνειρο θερινής νυκτός φαντάζει ο διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους, με ειδικά το πρώτο σκέλος αυτής της μακραίωνης συνύπαρξης να κάνει ό,τι μπορεί για να συντηρεί τους... «ιερούς» δεσμούς.Τελευταία πράξη της συγκεκριμένης πρακτικής από τη... Δεξιά του Κυρίου, η σημερινή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος σε πλήρη ταύτιση με την ακροδεξιά, επικαλούμενος μάλιστα λόγους «δημοκρατίας», ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και την ισότητα τους με τα υπόλοιπα, την ώρα που αυτό συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και αύριο Πέμπτη αναμένεται να τεθεί στη βάσανο της ψηφοφορίας.

Είναι τέτοια η σύμπνοια απόψεων της Εκκλησίας με τα ακροδεξιά κόμματα στη Βουλή, που λίγο μετά την επίμαχη δήλωση του κ. Ιερώνυμου στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5, έγινε γνωστό ότι κατατέθηκε από 21 βουλευτές αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Παράλληλα, ενστάσεις αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες.

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος στην παρέμβασή του και πρόσθεσε ότι «με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία, διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο».