ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

«Κόσμος» το όνομα του νέου κόμματος του Πέτρου Κόκκαλη


Ο ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, μετά την προσχώρησή του στην ευρωομάδα των Πρασίνων, υπέγραψε σήμερα Τρίτη (13/2) στον Άρειο Πάγο, μαζί με την Μαρία Βασιλάκου και τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη, την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα, με το όνομα «Κόσμος», εν όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει αυτή την κίνηση τον περασμένο Νοέμβριο. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κόκκαλης συμμετείχε στις αρχές του Φεβρουαρίου στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος που έγινε στη Λυών, όπου αναφέρθηκε στις ριζοσπαστικές αλλαγές που αξίζει να γίνουν στην στην οικονομία, τους θεσμούς και την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων πολιτών για μια πράσινη και κοινωνική Ευρώπη.

«Μπορούμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», υπογράμμισε. Ο κ. Κόκκαλης εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι οι θέσεις που εγκρίθηκαν στο Συνέδριο της Λυών, «περιέχουν λύσεις για την καθημερινότητα απέναντι σε ένα σύστημα που δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο παρά πόνο και ανισότητα». Ο Πέτρος Κόκκαλης και το επιτελείο του παρουσιάζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την υποδοχή που έτυχαν από τους Ευρωπαίους Πράσινους οι οποίοι χαιρέτησαν με θερμά λόγια τη δράση και το έργο του Έλληνα ευρωβουλευτή κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σε πρώτη φάση ο ευρωβουλευτής έχει στελεχώσει το επιτελείο του το οποίο αποτελείται κυρίως από νέους, επαγγελματικά καταρτισμένους ανθρώπους, με σημαντικό επιστημονικό έργο κι έντονη δράση στην κοινωνία των πολιτών και τα περιβαλλοντικά κινήματα. Παράλληλα, ο κ. Κόκκαλης βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με ενεργούς πολίτες με τους οποίους μοιράζεται κοινούς προβληματισμούς για τα πολιτικά τεκταινόμενα, πάντα με κεντρικό άξονα την «πράσινη» πολιτική.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Κόκκαλης παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις εξελίξεις στην ευρύτερη Κεντροαριστερά.
 Όπως σημειώνει, η εκτίμησή του είναι ότι η λύση στο υπαρκτό πρόβλημα της Κεντροαριστεράς δεν είναι ούτε το άθροισμα προσώπων, ούτε η άνευ περιεχομένου συγκόλληση ομαδοποιήσεων. Αντιθέτως, ο κ. Κόκκαλης φαίνεται να πιστεύει στην αναγκαιότητα σύγκλισης και επεξεργασίας πολιτικών προτάσεων με ομαδική και συστηματική δουλειά. Ακριβώς υπό αυτή την έννοια θεωρεί ότι «το πράσινο οφείλει να συγκροτηθεί ως ένα σύγχρονο σχήμα με όρους 2024, με ολοκληρωμένο πολιτικό αφήγημα και συγκεκριμένο πρόταγμα». - από το news247