ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Ναυάγησε το deal για την εξαγορά του «Πρώτου Θέματος»


Aπό τα τέλη της περασμένης βδομάδας κυκλοφορούσε εντόνως στην μιντιακή πιάτσα ότι μία (αν όχι δύο) συμφωνίες για αγοραπωλησίες ΜΜΕ που βρίσκονταν πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους, μάλλον βαίνουν προς… ναυάγιο! Χθες λοιπόν όπως γράφει το BigMouth του powergame οι φήμες μετεξελίχθηκαν και σε είδηση, σύμφωνα με την οποία έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο deal εξαγοράς του «Πρώτου Θέματος» από τους επιχειρηματίες Μπάκο, Καϋμενάκη και Εξάρχου. 
Από το ρεπορτάζ στο powergame προκύπτει συναινετικό «διαζύγιο», αφού οι δύο πλευρές έκριναν σκόπιμο να μη συνεχιστούν οι συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει από τις αρχές καλοκαιριού. Έτσι, το «Πρώτο Θέμα» του Τάσου Καραμήτσου συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του, ενώ οι Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου αναπροσαρμόζουν τα σχέδιά τους σε σχέση με τις επενδύσεις που είχαν αποφασίσει να κάνουν στον χώρο των media.
Σύμφωνα με το BigMouth, ήδη ο Αλέξανδρος Εξάρχου βολιδοσκόπησε όμιλο διαδικτυακών Μέσων, ενώ συνεχίζει κανονικά τη διαδικασία εξαγοράς του iefimerida από τον Χρήστο Ράπτη. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες δεν αποκλείουν ακόμη και εντός της επόμενης βδομάδας να έχουν πέσει και οι οριστικές υπογραφές.

Σχετικά με το ναυάγιο για την εξαγορά του «Πρώτου Θέματος (εφημερίδα και σάιτ), ακούγεται ότι υπήρξε διαφωνία για το θέμα του μάνατζμεντ και για το ποιος θα κάνει κουμάντο -και για πόσο καιρό- μετά την πώληση. Ελέγχονται ως ανακριβείς οι πληροφορίες πως υπήρξε και «δάκτυλος Μαξίμου».