ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ελενα Ακρίτα απαντά στα περί «κωλοτούμπας»


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, σε νέα της ανάρτηση στο fb απάντησε στις αιτιάσεις κια στην κριτική που δέχθηκε περί «κωλοτούμπας», μετά την ανακοίνωσή της ότι μετατοπίζει τη στήριξή της από την Έφη Αχτσιόγλου στον Στέφανο Κασσελάκη.
Όπως εξηγεί στην ανάρτηση της, ο λόγος για τον οποίο στηρίζει τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται στο ότι τον θεωρεί πιο ικανό και δυναμικό για να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, τομέας που απασχολεί ιδιαιτέρως την κυρία Ακρίτα.
Στην ίδια ανάρτηση αφήνει αιχμές λεγοντας ότι από τον Ιούλιο, όταν και είχε δηλώσει την στήριξη της στην Έφη Αχτσιογλου, πέρασαν «δυο μήνες που είδα κι άκουσα πολλά». Πάντως, η κυρία Ακρίτα, αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχεται η υποψήφια για την κούρσα ηγεσίας λέγοντας: «Καταδικάζω τις προβοκατόρικες πρακτικές εναντίον της Εφης. Όποιος διαθέτει sms να το βγάλει, αλλιώς είναι κοινός συκοφάντης».
Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:
"Επίθεση «εκ των έσω» δέχτηκα χτες. «Κωλοτούμπα έκανε η Ακρίτα» είπανε. Νννναι. Να το δούμε λίγο αυτό. Γιατί το γεγονός ότι κάνεις κάτι μόνο και μόνο επειδή το θεωρείς καλό για τον τόπο σου, ούτε που το υποψιάζονται μερικοι. Πάντα πρέπει να υπάρχει ιδιοτέλεια και υστεροβουλία για να αναθεωρήσεις μια άποψη. Κωλοτούμπα, λοιπόν.
  • Κωλοτούμπα κάνει όποιος προσβλέπει σε πολιτικές καριέρες. Στην ηλικία μου, για έναν και μόνο λόγο μπήκα στη Βουλή: για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να αγωνιστώ γι’ αυτά όσο μπορώ κι όσο αντέχω και μετά να πάω σπιτάκι μου.
  • Κωλοτούμπα κάνεις για να κερδίσεις πόστα. Πόστα δεν δέχτηκα στη δημοσιογραφία όταν μου προτείνανε διευθυντικές θέσεις κι αρχισυνταξίες.
  • Κωλοτούμπα κάνεις για τα χρήματα. Έχω χρήματα. Κι από τη δουλειά μου και απ’ το σπίτι μου. Πιο πολύ χάνω παρά κερδίζω. 
  • Κωλοτούμπα κάνεις για αναγνωρισιμότητα. Ασχολίαστο. 
Τί μεσολάβησε, λοιπόν, κι άλλαξα γνώμη; Δυο μήνες. Αυτοί μεσολάβησαν. Δύο μήνες που είδα κι άκουσα πολλά. Δυο μήνες από τις 17 Ιουλίου - όταν δημόσια έδωσα την στήριξη μου στην Έφη - μέχρι σήμερα, που πλέον είδα από πρώτο χέρι και τα εν οίκω και τα εν δήμω. Δεν ήμουν ποτέ στο κόμμα: μέλος γράφτηκα την Κυριακή για να ψηφίσω
Αποφάσισα να στηρίξω τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί πιστεύω πως στον τομέα που με ενδιαφέρει - και που γι’ αυτόν επέλεξα την ενασχόληση μου με την πολιτική - θα είναι πιο δυναμικός και πιο αποτελεσματικός. Θα αγωνιστούμε, λοιπόν, μαζί για την ορατότητα, την συμπερίληψη, την ισότητα και την ισονομία, το δικαίωμα στο γάμο και στην οικογένεια για όλους ανεξαιρέτως. Και τέλος για τα δικαιώματα των ζώων που δυστυχώς ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν κυρίαρχο λόγο. 
Υ.Γ. Καταδικάζω τις προβοκατόρικες πρακτικές εναντίον της Εφης. Όποιος διαθέτει sms να το βγάλει, αλλιώς είναι κοινός συκοφάντης."