ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Ως εδώ, κύριοι της Ν.Δ.


Η αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών έχει οδηγήσει τα ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. να αναζητούν πολιτική διέξοδο σε ένα υβρεολόγιο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά αυτό που αποτόλμησε χτες ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου δεν έχει προηγούμενο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Παύλος Μαρινάκης, διορισμένος στη θέση αυτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. «Ποτέ δεν σας ένοιαξε η δημοκρατία, ούτε οι θεσμοί», ήταν τα λόγια του. «Κυβερνήσατε με τον πιο απολυταρχικό τρόπο. Είστε οι χειρότεροι φασίστες, είστε το ίδιο πράγμα με τη Χρυσή Αυγή».

Βέβαια ο κ. Σκουρλέτης τον έβαλε στη θέση του και θύμισε ότι ο κ. Μαρινάκης ξεκίνησε την καριέρα του ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ με το περιβόητο tweet «Τσίπρα, αν ζούσαμε στον Εμφύλιο, από μένα θα πήγαινες». Αλλά το πρόσωπο αυτό είναι πλέον επικεφαλής του κυβερνητικού κόμματος. Και όσα λέει, δεν σβήνονται, όπως σβήστηκε αυτό το tweet, με την άθλια φαντασίωσή του ως επίδοξου δολοφόνου του κ. Τσίπρα.

Μπορεί, βέβαια, ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης να νομίζει ότι με την ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής κερδίζει πόντους στα μάτια του αρχηγού του, αλλά στην πραγματικότητα εκείνος που πλήττεται είναι η ίδια η Δημοκρατία. Και εκείνος που κερδίζει δεν είναι το κόμμα που κυβερνά, αλλά η ναζιστική οργάνωση που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο εδώλιο για την εξέταση σε δεύτερο βαθμό των εγκλημάτων που της αποδίδονται.

Ας πληροφορηθεί επιτέλους ο κ. Μαρινάκης ότι η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ως εγκληματική οργάνωση που δρούσε κάτω από τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Όποιος την ταυτίζει με κάποιο δημοκρατικό κόμμα, υπογράφει ταυτόχρονα την απαλλαγή της από τη βασική κατηγορία του άρθρου 187 Π.Κ.

Με την πολιτική του αφέλεια και τον πανικό που νιώθει μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, ο γραμματέας της Ν.Δ. δεν διστάζει να τείνει χείρα βοηθείας στους καταδικασμένους ναζιστές και βέβαια να στείλει το μήνυμα ότι την τύχη της Χρυσής Αυγής θα έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. γραμματέας είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία.

ΕΦ.ΣΥΝ. / Aποψη