ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Επιμένει σε δημοσιογράφο για εκπρόσωπο Τύπου στο ΚΙΝΑΛ


«Μόνος στο σπίτι» ο Νίκος Ανδρουλάκης σβήνει και γράφει

Τις τελευταίες πινελιές στα επόμενα βήματά του βάζει τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης, ώστε να είναι έτοιμος μετά τις γιορτές να ανακοινώσει τα επόμενα βήματά του. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «μόνος στο σπίτι» -μέρες που είναι- γράφει σβήνει, κρατώντας μυστικές τις αποφάσεις του και από στενούς του συνεργάτες.
Μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα αποφάσεις:
-Ποιος θα οριστεί εκπρόσωπος Τύπου; Η επιμονή του για ανάληψη της κομβικής αυτής θέσης από δημοσιογράφο, μετά και την «έρευνα αγοράς» ίσως και να καμφθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας είναι ένα από τα φαβορί για τη θέση, χωρίς να παίζει εν ου παικτοίς.
-Θα αλλάξει το Πολιτικό Συμβούλιο; Ο ίδιος εμφανίζεται να μην επιθυμεί να κινηθεί «παραδοσιακά», απορρίπτοντας όπως όλα δείχνουν την επιλογή συγκρότησης Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ). Το ερώτημα, όμως, είναι σε μια τέτοια περίπτωση εάν θα εκλέξει νέο Πολιτικό Συμβούλιο, ώστε να ενταχθούν σε αυτό ορισμένα από τα πλέον έμπιστα στελέχη του ή θα πορευτεί ως έχει, επιλέγοντας νέες μορφές λειτουργίας.
-Θα αντικαταστήσει ή όχι τον νυν Γραμματέα; Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι ένα αξιολογότατο νέο στέλεχος, ωστόσο προεκλογικά δεν στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στη Χαριλάου Τρικούπη είθισται ο Γραμματέας να είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου. Οι πληροφορίες επιμένουν πως η λύση θα είναι να επιβεβαιώσει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής, οπότε θα υπάρχει ασυμβίβαστο με τη θέση που κατέχει και, συνεπώς θα υποβάλλει την παραίτησή του. Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, άλλωστε, ξεκίνησε πριν από καιρό, με την έγκριση της Φώφης Γεννηματά, να εργάζεται για ην υποψηφιότητά του σε μια από τις δυο Περιφέρειες της Αττικής. Σε περίπτωση αντικατάστασής του νέος Γραμματέας θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Προέδρου, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.
-Ποιοι θα αποτελέσουν την Επιτροπή Ψηφοδελτίων; Η νέα ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη κινείται στην κατεύθυνση ισχυροποίησης όλων των ψηφοδελτίων και όχι στην κατεύθυνση διευκόλυνσης επανεκλογής των υπαρχόντων βουλευτών, με ανίσχυρα ψηφοδέλτια. Τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν την Επιτροπή Ψηφοδελτίων θα έχουν ένα κομβικό ρόλο το επόμενο διάστημα, πολύ περισσότερο που οι εκλογές ενδέχεται να επισπευτούν.
-Πότε θα διεξαχθεί το Συνέδριο; Το νωρίτερο αρχές του καλοκαιριού λένε οι γνωρίζοντες, διαφορετικά –το πιθανότερο- το φθινόπωρο. Τυχόν πρόωρες εκλογές, όμως, θα περιπλέξουν την κατάσταση, καθιστώντας την απόφαση για το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου πολύ δύσκολη, καθώς και η ύπαρξη της πανδημίας αναβάλλει τα σχέδια για γρήγορη αναδιοργάνωση στη βάση του κόμματος.
-Πώς θα αξιοποιηθούν οι συνυποψήφιοί του; Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης; Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, δεν είναι καν μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και κάποιοι άλλοι δεν είναι μέλη της ΚΟ. Θα είναι μόνο εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές; Έως το Συνέδριο ποιο θεσμικό ρόλο θαέχουν-αν έχουν;
-Πώς θα διαμορφωθεί η σχέση με την Εύα Καϊλή; Ένα από τα (λίγα) εσωκομματικά …ερωτηματικά στη Χαριλάου Τρικούπη σήμερα.
-Τα «παλαιά στελέχη» πώς θα χρησιμοποιηθούν; Η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη για ανανέωση, προκειμένου να περάσει το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στη «γενιά του Προέδρου του» είναι δεδομένη. Το πώς όμως, θα αξιοποιηθούν -και ποια- από τα «παλαιά» στελέχη, εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο.

Βασίλης Σκουρής