ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Το πρώτο ξεβλάχεμα του Πέτρου Κωστόπουλου (ακολούθησαν κι άλλα)

Γιατί ξαναβγάζει τώρα το Νitro 
Θα κάνει και ένα site που δεν θα είναι ειδησεογραφικό

«Φσστ… μπόινγκ» έκανε, μιμούμενος τον Κώστα Βουτσά, πολλές φορές στους διαδρόμους της Ιμάκο, πολύ καιρό πριν η εκδοτική εταιρεία πτωχεύσει. Τέτοια ήταν και η πορεία της επιχείρησής του..Ο Πέτρος Κωστόπουλος απογειώθηκε, πέταξε και μετά έπεσε αφήνοντας έναν εκκωφαντικό κρότο -πιο δυνατό από ένα απλό «μπόινγκ»- που ξεσήκωσε τόνους σκόνης-«θαψίματος» από αρκετό κόσμο και κυρίως των media.
(...)
«Για αυτούς που με κατηγορούν ως ''μάτσο'', είχα καταφέρει να ορίσω γυναίκες διευθύντριες, τη Γράψα και την Καζόνι στα 21 και τη Ζαμπέτογλου στα 25. Τα περισσότερα έντυπά μου τα διεύθυναν γυναίκες. Οι gay, μια λέξη που καθιερώθηκε από το περιοδικό που διεύθυνα, που εργάζονταν σε εμένα, ήταν τρομεροί γραφιάδες που συνέταξαν κείμενα ακόμα και αυτοσαρκαστικά, αναφερόμενοι στην κοινότητά τους. Μου επιτέθηκαν το 2012 τα troll του ΣΥΡΙΖΑ ότι εγώ έφερα την κρίση στην Ελλάδα και από την άλλη οι ακροδεξιοί ότι έκανα τους Έλληνες ''αδελφές''! Ζώντας δέκα χρόνια στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, είχα αλλάξει μυαλά πριν καν ακόμα ξεκινήσουν τα περιοδικά. Ήταν το πρώτο μου ξεβλάχεμα. Ακολούθησαν κι άλλα (γέλια).
(...)
Η είδηση έσκασε σαν βόμβα εδώ και μερικές εβδομάδες. Ο Κωστόπουλος ξαναβγάζει το Nitro με την εταιρεία People Μedia. Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν πρόκειται να είναι ακριβώς το ίδιο με πριν:
«Πιστεύω ότι τα περιοδικά πέθαναν. Θα μου πεις "τρελός είσαι, πού πας, στο νεκροταφείο;". Δεν είμαι τρελός. Τα περιοδικά πέθαναν (και δεν μιλάω για αυτά που βγαίνουν με τις εφημερίδες, όπου υπάρχουν μερικές πολύ καλές εκδόσεις, μιλάω για τα περιοδικά στα περίπτερα), ζήτω τα coffee-table magazines! Δεν κομίζω γλαύκα στην Αθήνα, είναι μια παγκόσμια τάση. Τα coffee-table magazines είναι περιοδικά υψηλής αισθητικής, με ακριβό χαρτί, που δεν βγαίνουν κάθε μήνα, γιατί δεν μπορεί να γίνει τέτοια παραγωγή κάθε μήνα, και έχουν πάρει τη θέση των κανονικών περιοδικών που σε όλο τον κόσμο πέφτει.
​Τώρα επιστρέφω με coffee-table magazine. Δηλαδή ένα πράγμα που θα είναι μεγάλο, με ακριβό εξώφυλλο σαν τις επετειακές εκδόσεις που κάναμε κάποτε, θα έχει υπέροχες φωτογραφίες, γιατί συνεργάζομαι με τους καλύτερους φωτογράφους στην Ελλάδα, και τα κείμενα θα τα γράφουν πολύ καλοί γραφιάδες, ένα είδος που έχει εκλείψει γιατί τα πιο πολλά περιοδικά δεν είχαν πλέον τα μέσα για να τους πληρώσουν. Το νέο Nitro θα είναι ένα κοσμοπολίτικο περιοδικό και δεν φοβάμαι καθόλου τη σωστή έννοια του όρου» λέει, και προσθέτει: «Θα κάνω και ένα site που δεν θα είναι ειδησεογραφικό, θα έχει κυρίως σχόλιο πάνω στην είδηση, που μπορεί να είναι από μια δήλωση του Τσίπρα μέχρι το Survivor. Αλλά χωρίς κουτσομπολιό. Δηλαδή μια άλλη ματιά, που αποκωδικοποιεί τα φαινόμενα που συμβαίνουν τριγύρω».
- από συνέντευξη του Πέτρου Κωστόπουλου στο iefimerida και τον Θανάση Διαμαντόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Ποιος πήρε τον τίτλο του Nitro