ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Αναφορά στη Βουλή για προβλήματα στην επιδότηση πάγιων δαπανών για επιχειρήσεις


Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή, η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, σχετικά με τα προβλήματα που.. παρατηρούνται κατά τη διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το μέτρο επιδότησης πάγιων δαπανών για επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα:
Το αίτημα του «Συλλόγου Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Έβρου», σχετικά με τα προβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου επιδότησης πάγιων δαπανών, που αποκλείει χιλιάδες επιχειρήσεις, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.
Συγκεκριμένα, παρότι δόθηκε παράταση και προβλέπεται προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις 28.08.2021, τα Αρμόδια Υπουργεία, με τη δημοσίευση της ΓΔΟΥ 504/29.05.21, καταστρατηγούν την εν λόγω παράταση, καθώς όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να προβούν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μέτρο της επιδότησης πάγιων δαπανών, πρέπει να έχουν υποβάλλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (για το φορολογικό έτος 2020), μέχρι τις 17.06.2021.
Η κα Γκαρά ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να εξετάσουν άμεσα τις παρατηρήσεις και τα αιτήματα που θέτει ο Σύλλογος Οικονομολόγων και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταστεί εφαρμόσιμο το μέτρο.