ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Η βράβευση μιας «fake αριστείας»

Μια πολύ αμφιλεγόμενη βράβευση που έγινε στο πλαίσιο των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Πρόκειται για την βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου, την οποία έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως, παρουσιάζοντας την ως επιστήμονα που «διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της..
Βιοαστροναυτικής».
Η βράβευση, που έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο. Προκάλεσε επίσης πολιτικά σχόλια, όπως αυτό του Παύλου Πολάκη που έκανε λόγο για «απόλυτο εξευτελισμό της υπ. Παιδείας που βραβεύει μια κατασκευασμένη ‘άριστη’».
Προκάλεσε όμως και σχόλια που προέρχονται από την επιστημονική κοινότητα και τα οποία μιλούν επί της ουσίας για fake… αριστεία. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Κώστα Μπουγιούκου, επίκουρου καθηγητή βιοπληροφορικής στο πανεπιστήμιο «Paris Diderot».
Σε ανάρτησή του, παρουσιάζει διάφορα ελλιπή στοιχεία για το βιογραφικό της κ. Αντωνιάδου. Συγκεκριμένα σημειώνει ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν έχει εργαστεί για τη NASA, ούτε έχει βραβευτεί από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία. 

- διαβάστε τη συνέχεια στο tvxs ΕΔΩ