ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Σε ποιο σάιτ γράφει ο Σαμαράς με ψευδώνυμο;

Ο Γιώργος Λακόπουλος γράφει στο Ανοιχτό Παράθυρο για τις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις επόμενες κινήσεις του Μεσσήνιου πολιτικού μετά το προσωπικό πολιτικό «άδειασμα» από τον πρωθυπουργό (αναζωπύρωση των σεναρίων για κεντροαριστερή υποψηφιότητα για την Προεδρία  και ορισμός Σχοινά ως αντιπροέδρου της Κομισιόν).
Οπως αναφέρει ο Γ. Λακόπουλος..
οι «αντιδράσεις του Σαμαρά σηματοδοτήθηκαν από συγκεκριμένη ιστοσελίδα -στην οποία, όπως λέγεται, γράφει και ίδιος κατά καιρούς με ψευδώνυμο -και καθορίζονται πλέον από τη διάθεση να εκδικηθεί» και «σ’ αυτό συμπεριλαμβάνει και το ενδεχόμενο ανατροπής της κυβέρνησης, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και αν τον  ακολουθήσουν οι βουλευτές που ανήκουν σήμερα στην ομάδα του».
 Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το κείμενο του Γ. Λακόπουλου που έχει τον τίτλο "Η πολιτική ζωή στο έλεος του Σαμαρά: Ενδείξεις προσέγγισης του Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αναχαιτισθεί η θεσμική εκτροπή που επιχειρεί – Ο ρόλος του Καραμανλή":
«Μπουρλότο» που έλεγε η μακαρίτισσα Σαπφώ Νοταρά. Ή αλλιώς «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Σ’ αυτή  τη γραμμή κινείται πλέον ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης  Σαμαράς, καθώς μετά τη ματαίωση των σχεδιασμών του θεωρείται τελειωμένος πολιτικά.
Ενώ υπολόγιζε σε ισχνή εκλογική επικράτηση της ΝΔ για να τη χειραγωγεί ο ίδιος με την ομάδα του, ο Κυριάκος Μητσοτακης ανεδείχθη αυτοδύναμος πρωθυπουργός -με τη βοήθεια και του Καραμανλή.
Αμέσως ο γιος του Κώστα Μητσοτάκη αποκόπηκε από την «προστασία» Σαμαρά και αρνήθηκε να αρνήθηκε  να τον χρίσει Επίτροπο, ή Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας- όπως επιδίωκε μετά τη διάψευση της προσδοκίας να επιστρέψει ως… Πρωθυπουργός.
Οι σχέσεις του Μεσσήνιου πολιτικού με την οικογένεια Μητσοτακη επανήλθαν στο 1993 και το ειδύλλιό του με τον Κυριάκο, θεωρείται παρελθόν και από τις δύο πλευρές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ανέλαβε να τον πατήσει στον κάλο, με τη δήλωση ότι η Ελλάδα «θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών». Όπως άλλωστε έχει διαβεβαιώσει τη διεθνή κοινότητα και ο Πρωθυπουργός.
Οι αντιδράσεις του Σαμαρά σηματοδοτήθηκαν από συγκεκριμένη ιστοσελίδα -στην οποία, όπως λέγεται, γράφει και ίδιος κατά καιρούς με ψευδώνυμο -και καθορίζονται πλέον από τη διάθεση να εκδικηθεί.
Σ’ αυτό συμπεριλαμβάνει και το ενδεχόμενο ανατροπής της κυβέρνησης, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και αν τον  ακολουθήσουν οι βουλευτές που ανήκουν σήμερα στην ομάδα του.
Προς το παρόν βάζει δύσκολα στον Πρωθυπουργό, μεταφέροντας στη Βουλή την ίντριγκα που επινόησε με τη μέθοδο της περιγραφής των νόμων και του Συντάγματος, για να δημιουργήσει πολιτική κρίση.
Για την ακρίβεια ανέφερε στην έρευνα του Αρείου Πάγου σκοπίμως το όνομα του Αλέξη Τσίπρα και του Δημ. Παπαγγελόπουλου, προκειμένου να αποσταλεί ο φάκελος στο Κοινοβούλιο «αμελλητί».
Εκεί υπολογίζει να δημιουργήσει πρόβλημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και να το εκμεταλλευτεί.
Αν ο σημερινός Πρωθυπουργός συμπράξει σε ενέργειες εναντίον του προκατόχου του με το 31,5% στις εκλογές- -είτε με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, είτε με την άρση της ασυλία του- η πολιτική ζωή θα ανατιναχθεί.
- ολόκληρο το κείμενο του Γ. Λακόπουλου ΕΔΩ