ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Γιατί πάλι στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό;

Από την υποψήφια για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, Μιμή Τουφεξή, λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ  ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ?
Αυτό είναι το ερώτημα από πολλούς συναδέλφους που παρακολουθούν την πορεία μου στα πειθαρχικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ τόσα χρόνια ως μέλος  και ως πρόεδρος παλιότερα..
Ε, για την χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας γ....το,
Γιατί έχουμε πιάσει πάτο,
Γιατί αποδομούμε την ίδιαμας την δουλειά,
Γιατί χάνονται και τα τελευταία ίχνη της αξιοπιστίας μας
Γιατί αποκοπήκαμε από την κοινωνία που μας αντιμετωπίζει συλλήβδην σαν ένα παρασιτικό και διεφθαρμένο σώμα και κυρίως
Γιατί δεν είμαστε όλοι 'ετσι.
Γιατί είμαστε περισσότεροι αυτοί που θέλουμε μια ενημέρωση με αλήθεια και αντικειμενικότητα, με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία με την στήριξη της κοινωνίας στους αγώνες μας για δουλειά μισθούς και συντάξεις.
Και γιατί εφ όσον το πιστεύουμε αυτό πρέπει να προσπαθούμε και να προσπαθούμε και να προσπαθούμε.....
Αυτή είναι η θέση μου, αυτή η απάντηση μου στην ερώτηση αυτό θα συνεχίσω να προσπαθώ εφ όσον με τιμήσεστε για άλλη μια φορά με την ψήφο σας συνάδελφοι.
Βέβαια ενα πρόσωπο δεν φέρνει την... Ανοιξη της δημοσιογραφίας προφανώς ούτε και ένα πειθαρχικό συμβούλιο.
Και δεν θα υποστηρίξω ότι τα Πειθαρχικά Συμβούλια και το Εποπτικό Συμβούλιο Δεοντολογίας έδρεψαν δάφνες ιδίως την τελευταία περίοδο όσον αφορά στην αντιμετώπιση μιας κατάστασης που πλήγωσε και μας και την ενημέρωση. Υπήρξαν διαδικασίες και αποφάσεις που προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις, άλλες όχι, όλες όμως αποτέλεσμα ψηφοφοριών.
Από μας εξαρτάται λοιπόν να στείλουμε στα Πειθαρχικά άξιους συναδελφους που να μπορούν να λειτουργούν συνολικά και αποτελεσματικά και κυρίως αντικειμενικά. Και οφείλω να παραδεχθώ ότι η επιλογή είναι πολύ δύσκολη ανάμεσα σε τόσους αξιόλογους υποψήφιους παλιούς και νέους.
Ως ένα από τα παλιότερα... μπαρουτοκαπνισμένα μέλη λοιπόν του Δευτεροβάθμιου ΠΣ εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και ελπίζω εφ όσον βέβαια εκλεγώ σε μια καλή και αποδοτική συνεργασία με όλους για το καλό της δημοσιογραφίας που είναι λειτούργημα για την ίδια την κοινωνία και την Δημοκρατία και για τίποτα άλλο..
ΜΙΜΗ ΤΟΥΦΕΞΗ