ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Να αυτά τα πολύ ναζιστικά δεν μπορώ

της Ελενας Ακρίτα

Να αυτά τα πολύ ναζιστικά δεν μπορώ.
Διότι πρώτον το πολύ ναζιστικό, αυτό το φωσφοριζέ που βγάζει μάτι, όσο να πεις σε δεσμεύει στα αξεσουάρ. Ενώ το πιο διακριτικό, το παστέλ ταιριάζει με όλα. Ειδικά το ναζιστικό το απαλό nude, ω μα είναι έξοχο. Φοράς ό,τι θέλεις κι αναδεικνύει θεσπέσια το μανικιούρ.
Θέλω να πω τον καταλαβαίνω τον Βελόπουλο. Να είμαστε ναζιστές αλλά να μην το παρακάνουμε, βρε παιδιά. Εντάξει να μας κλείσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης – ή σε στρατόπεδα αιχμαλώτων όπως πρότεινε ο έτερος..
Καππαδόκης ο Αιβαλιώτης της ΝΔ. Εντάξει να μας κάνουν φάλαγγα και να μας βγάλουν τα δόντια με τανάλιες. Εντάξει να μας εξοντώσουν στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς.
Αλλά να μάς κάνουν και σαπούνι από πάνω;
Να αυτά τα πολύ ναζιστικά δεν μπορώ.
Ο ναζισμός θέλει μέτρο για να μην είναι κιτς. Ναι, να τον πλακώσεις στο σκατόξυλο τον ημεδαπό, τον αλλοδαπό, τον μετανάστη, τον γκέι, τον στρέιτ, τον παχύσαρκο, τον δύσμορφο, τον όποιον. Ναι, να τον σκοτώσεις να ξεβρωμίσει οι τόπος. Αλλά όμως να τον ρίξεις μετά στα σκυλιά να φάνε τις σάρκες του; Είναι χριστιανικό τώρα αυτό;
Γιατί εγώ ψάχνω και δεν βρίσκω σε ποιο χειρόγραφο του Χριστού το βρήκαμε γραμμένο. Σίγουρα ο Βελόπουλος που όσο να πεις έχει άλλο θάρρος με τον Ιησού μπορεί να μας διαφωτίσει.
«Να αυτά τα πολύ ναζιστικά δεν μπορώ».
Είπε ο Βελόπουλος αλλά κόρακας κοράκου μάτι μια χαρά το βγάζει τελικά. Ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής τον έκραξε μετά πολλών επαίνων.
«Δε θυμάσαι» του λέει «Κυριάκο, που μας παρακαλούσες να σε πάρουμε στη ΧΑ; Δε θυμάσαι σε ποιο μαγαζί τρώγαμε; Να σου πω και τι παραγγείλαμε;»
Δεν του είπε τι παραγγείλανε διότι όλως τυχαίως δεν τον ρώτησε ο άλλος. Μούγκα. Λέμε κι εμείς οι οπαδοί Βελόπουλου που τις κεραλοιφές του τις έχουμε εικόνισμα πάνω στο προσκέφαλο μας «τώρα θα απαντήσει ο Κυριάκος της καρδιάς μας. Τώρα θα τον ρουμπώσει τον Παναγιώταρο».
Μπα. Τίποτα. Κιχ. Φαίνεται ότι το 2015 μια χαρά τα μπορούσε τα ‘πολύ’ ναζιστικά. Κι όχι μόνο τα μπορούσε, αλλά εκλιπαρούσε κι από πάνω, έλα όμως που οι χρυσαυγίτες δεν τον θέλανε. Τώρα τα γιατί και τα πώς τα ντεσού γενικώς δεν τα γνωρίζω, δεν είναι φίλοι μου τα παιδιά, εγώ είμαι από της νύφης το σόι.
Πάντως μπράβο του. Ναι όχι μπράβο του. Κι αυτό το λίιιιγο ναζιστικό που προανήγγειλε, μπράβο του: να βάλουμε λέει ηλεκτροφόρα σύρματα στα σύνορα. Να το τσουρουφλίζουμε έως θανάτου το μωρό. Και τη γριούλα. Και τον άντρα και τη γυναίκα κι όλους αυτούς που ο τρόμος κι η απόγνωση ξέβρασε στην πατρίδα μας.
Και την θανατική ποινή που ευαγγελίζεται οκ δεν τη λες και πολύ ναζιστική. Λίγο, ελάχιστα, όσο πατάει η γάτα. Τι δίκες και τι δικαιοσύνες και πράσινα άλογα. Θα τον στήνουμε τον άλλον στη μέση της πλατείας. Είσαι ένοχος κύριε; Είμαι. Χραπ παρτον κάτω με τη χατζάρα, να περάσει ο επόμενος. Είστε ένοχη, μαντάμ, ναι είμαι, χραπ η χατζάρα. Απλά πράγματα. Και δεν είναι και κοστοβόρα ρε παιδί μου εδώ χρειάζεται λιτότης για να ανακάμψει η οικονομία μας.. Αλλά μη μου πείτε να τον τεμαχίσουμε ζωντανό, γιατί να αυτά τα πολύ ναζιστικά δεν μπορώ.
Και βέβαια να τον βάλετε και στη Βουλή εσείς που τον ψηφίσατε. Εσείς που δρεν είστε σε θέση να καταλάβετε τα στοιχειώδη: η Ελλάδα πολέμησε και τον φασισμό και τον ναζισμό.
Άιντε. Άιντε που κρεμάτε μια σημαία στο μπαλκόνι σας και μετά πάτε ψηφίζετε όλους αυτούς που αιματοκύλισαν αυτή τη σημαία.
Άιντε. Μην πω τίποτα χειρότερο.

​​​​​​​- το κείμενο της Έλενας Ακρίτα είναι από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (08/6/2019)