ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

O συγγραφέας Μίμης Φωτόπουλος

Μίμης Φωτόπουλος. Τον θυμάστε οι παλαιότεροι, φροντίστε να τον γνωρίστε οι νεότεροι. Ο Φωτόπουλος εκτός από έξοχος ηθοποιός (όχι μόνο στον «εμπορικό» κινηματογράφο αλλά και στο θέατρο) ήταν και σημαντικός συγγραφέας με πλούσιο έργο. Και αγωνιστής της δημοκρατίας.
Το βιβλίο του «Ελ Ντάμπα – Χρονικό» που πρόσφατα ήρθε στα χέρια μου από τις εκδόσεις..
«24 γράμματα» είναι μια αποκάλυψη για μια σκοτεινή πτυχή της Ελληνικής Ιστορίας που (φυσικά…) ούτε στο Λύκειο αλλά ούτε στο Πανεπιστήμιο έτυχε να ακούσω.

«Ελ Ντάμπα» ένα στρατόπεδο τύπου Γκουαντάναμο, στην Αίγυπτο, στη μέση της ερήμου που οι δοσίλογοι του Εμφυλίου παρέα με τους Βρετανούς έστειλαν 8 χιλιάδες Έλληνες αριστερούς εξαφανίζοντάς τους. Τον Μίμη Φωτόπουλο τον άρπαξαν (με την υπόδειξη ενός δοσίλογου που δούλευαν μαζί στο θέατρο) ενώ περπατούσε στο Κολωνάκι, που είχε καταφύγει με την οικογένειά του αφού οι Βρετανοί έκαψαν το σπίτι του.
Αξίζει να το διαβάσετε!

Διαβάστε στο viewtag :
Σε Γενικές Γραμμές. Τρεις δημοσιογράφοι, τρία site, σε ιστορίες καθημερινής τρέλας!
Η Γιώτα Δημητριάδη @Τεχνες-Plus, ο Γιάννης Καφάτος @Viewtag.gr και ο Γιάννης Παναγόπουλος @Fragilemag.gr φτιάχνουν μια λίστα μ’ όλα όσα άκουσαν, είδαν και σκέφτηκαν την εβδομάδα που πέρασε, βολτάροντας στην πόλη, διαβάζοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων, κουβεντιάζοντας μεταξύ τους, κοιτώντας βιτρίνες μαγαζιών, ακούγοντας μουσική και συμφωνώντας πως ο διάβολος στις λεπτομέρειες βρίσκεται.