ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Νέα απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς διαμαρτυρομενοι για το σχέδιο απόσχισης και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων που αφορά εκατοντάδες υπαλλήλους. Οι εργαζόμενοι στην Πειραιώς θα συγκεντρωθούν το πρωί στις 11 έξω από τα γραφεία της διοίκησης της τράπεζας επί της οδού Αμερικής. Όπως είναι γνωστό,..
οι εργαζόμενοι αντιδρούν στον σχεδιασμό της τράπεζας να μεταβιβάσει το RBU (Recovery Banking Unit / Διεύθυνση Επισφαλών Απαιτήσεων) σε σουηδική εταιρεία και μαζί με αυτό και τους εργαζόμενους, οι οποίοι στο συγκεκριμένο τμήμα φθάνουν τους 1.200.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ σημειώνει:
"Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ακολουθώντας μια απαράδεκτη τακτική προχωρά αιφνιδιαστικά στην εφαρμογή ενός σχεδίου, που πλήττει την εργασία και το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας.
Με πρόσχημα τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού (κόκκινα δάνεια), αναγγέλλει διά στόματος κορυφαίων στελεχών της στους εργαζόμενους την άμεση αλλαγή της εργασιακής του σχέσης. Οι ενέργειες της διοίκησης είναι ευθέως παράνομες και συνιστούν εν δυνάμει απόλυση μέσα από την προσχηματική αλλαγή της εργασιακής σχέσης των συναδέλφων και την ένταξή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε υπό διαμόρφωση νέα σχήματα".
Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος ήδη απευθύνθηκε με επιστολή του προς τον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, αρμόδιο για θέματα εύρυθμης λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της οργανωμένης Πολιτείας «προκειμένου να ανατραπούν οι διαφαινόμενοι από πλευράς διοίκησης αντεργατικοί σχεδιασμοί σε βάρος των εργαζομένων».