ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Έφυγε από τον ΔΟΛ χωρίς να αναφέρει μια φορά τη λέξη «Νέα»

Ο πιο εμβληματικός (και ο πιο εμπορικός, βέβαια) δημοσιογράφος στην ιστορία των Νέων –αν όχι και ολόκληρου του ΔΟΛ– ήταν ο Δημήτρης Ψαθάς, για δεκαετίες χρονογράφος, και ευθυμογράφος, της εφημερίδας.
Τα κείμενά του δημοσιεύονταν καθημερινά στην πρώτη σελίδα και έδιναν τα δικά τους ποσοστά ώθησης στις εκπληκτικές κυκλοφορίες του κορυφαίου εντύπου της χώρας. Παλιοί..
δημοσιογράφοι έλεγαν –κι αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα– ότι στις καλοκαιρινές άδειες του Ψαθά η πτώση της κυκλοφορίας των Νέων ήταν κατακόρυφη και κατά δεκάδες χιλιάδες φύλλα.
Το 1976 ο Δημήτρης Ψαθάς έκανε μια από τις μεγάλες δημοσιογραφικές εκπλήξεις. Πήγε στη νεοεκδοθείσα δυναμική εφημερίδα του δημοκρατικού χώρου που έφερνε νέο αέρα στον Τύπο –κι αυτό το «νέος αέρας» δεν αποτελεί σχήμα λόγου: στην Ελευθεροτυπία. Για τον δημοσιογραφικό κόσμο ήταν Γεγονός, με το «γ» κεφαλαίο! Η πιάτσα ψαχνόταν και αναρωτιόταν.
-Ήταν τόσα πολλά τα λεφτά;
-Είχε κάποια δυσαρέσκεια ο Ψαθάς με τον ΔΟΛ;

- διαβάστε τη συνέχεια στο harddog (ΕΔΩ)