ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

Τροπολογία για την κατάργηση του αυτόφωρου στον Τύπο

Tροπολογία για την κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτηρισμού ως αυτοφώρων των εγκλημάτων που τελούνται δια του Τύπου, κατέθεσε την Παρασκευη στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Προκειμένου να λυθεί το ζήτημα και να πάψει να υπάρχει αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση των εγκλημάτων που τελούνται δια..
του Tύπου, από όλα τα υπόλοιπα ποινικά αδικήματα, σε σχέση με τον χαρακτηρισμό τους ως αυτόφωρα, προτείνεται η κατάργηση του άρθρου 242 παρ. 3 του ΚΠοινΔ.
***
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θόδωρος Τοσουνίδης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας 20, σχετικά με την κατάργηση του αυτοφώρου ενώ συζητήθηκε και το θέμα του εμπάργκο κατά συγκεκριμένων σταθμών.
***
Τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ επισκέφθηκαν και ο Βασίλης Σπύρου, Διευθυντής της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων και ο Διονύσης Μποτώνης υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου. Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Κεντρώων δήλωσαν ξεκάθαρα ότι το κόμμα τους είναι υπέρ της κατάργησης του αυτοφώρου ενώ τόνισαν ότι αταδικάζουν την εφαρμογή εμπάργκο από όπου κι αν προέρχεται.
***
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia στη Μάλτα, η οποία είχε αποκαλύψει ισχυρά κυκλώματα διαφθοράς. Στις 16 Οκτωβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, τιμώντας τη μνήμη της δημοσιογράφου, οργάνωσε σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας τις Βρυξέλλες