ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

«Kύριε Βαγγέλη Μαρινάκη, περιμένουμε τις απαντήσεις σας»

Ανοιχτή επιστολή
προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη έστειλαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Mega που θα κάνουν φέτος για πρώτη φορά Πάσχα χωρίς το νόμιμο επίδομα μισθού που παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας.
Μάλιστα, η ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) κατέθεσε μήνυση για την μη καταβολή του δώρου Πάσχα..
εναντίον του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τηλέτυπος, Γεωργίου Μήτραινα. Το μοναδικό μέλος του ΔΣ της εταιρείας που δεν έχει παραιτηθεί.
Οι εργαζόμενοι, εκτός από το θέμα του δώρου Πάσχα επισημαίνουν στον Β. Μαρινάκη ότι στελέχη του καναλιού τον κατηγορούν ευθέως για το επερχόμενο μαύρο, παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου ότι θα καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα έως τον Ιούνιο.
Η επιστολή των απλήρωτων εργαζομένων προς τον μέτοχο του καναλιού, Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Ανοιχτή επιστολή εργαζομένων του Mega προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη
Κύριε Βαγγέλη Μαρινάκη,
Οι εργαζόμενοι του Mega, του καναλιού που δώσατε μόλις πριν από ένα χρόνο 23 εκατομμύρια ευρώ για να πάρετε το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο μετοχών (μετά από εκείνο της οικογένειας Βαρδινογιάννη), θα κάνουν φέτος για πρώτη φορά Πάσχα χωρίς το νόμιμο επίδομα μισθού που παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας και έπαιρναν αδιάλειπτα κι εκείνοι από την ίδρυση του Mega το 1989.
Κύριε Βαγγέλη Μαρινάκη,
Μετά από τις διαβεβαιώσεις σας τον περασμένο Ιανουάριο σε αντιπροσωπεία μας ότι σας «ενδιαφέρει το Mega», ότι «το ματς δεν έχει τελειώσει» και ότι «θα αναλαμβάνατε τις ευθύνες που αφορούν στα λειτουργικά έξοδα του καναλιού μέχρι τον Ιούνιο του 2018», συναντάμε την άρνησή σας, όπως και των συνεργατών σας, σε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας μας, ώστε να μάθουμε ποιες είναι οι προθέσεις σας για το κανάλι και τις 420 οικογένειες που συντρίβονται καθημερινά όλο και περισσότερο από την απόλυτη αβεβαιότητα για το αν είναι εργαζόμενοι ή όμηροι, άνεργοι ή «τελειωμένοι» και σίγουρα απλήρωτοι επί πολλούς μήνες.
Κύριε Βαγγέλη Μαρινάκη,
Στέλεχος του Mega (στη διάθεσή σας το όνομά του) ισχυρίζεται ότι το κανάλι, αν δεν ξαναπαίξει διαφημίσεις, θα κλείσει λόγω απλήρωτων λογαριασμών ΔΕΗ και άλλων λειτουργικών αναγκών, καθώς «κανένας μέτοχος, ούτε ο κύριος Μαρινάκης, δεν έχει δώσει φράγκο ως τώρα για το κανάλι και προσπαθούμε μόνοι μας να τα φέρουμε βόλτα, ώστε να μην κόψουν το ρεύμα και χαθούν όλα».
Κύριε Βαγγέλη Μαρινάκη,
Σας καλούμε δημόσια, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας, να μας πείτε:
-Τι σκοπεύετε να κάνετε με το Mega και τις 420 οικογένειες που ζούσαν και ζουν από αυτό;
-Γιατί απέχετε από τη διοίκησή του καναλιού, έχοντας δώσει τόσα εκατομμύρια για να αγοράσετε μεγάλο πακέτο μετοχών του;
-Υπάρχει πραγματικά άρνησή σας να καλύψετε έστω και τα λειτουργικά έξοδα του καναλιού μέχρι την εκδίκαση της νομιμότητας των αδειών στο ΣτΕ τον Μάιο;
-Τελικά θέλετε να πέσει «μαύρο» στο Mega από «ατύχημα», αφού δεν κατάφερε να του ρίξει «μαύρο» το ΕΣΡ;
Περιμένουμε με πραγματική αγωνία τις απαντήσεις σας, καθώς από αυτές εξαρτώνται οι ζωές οι δικές μας και των οικογενειών μας.

Απλήρωτοι Εργαζόμενοι Mega – Αντίσκηνα έξω από τη Motor Oil  5/04/2018».