ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Γράμμα στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη...

...από γυναίκα απλήρωτου εργαζόμενου στο Mega

Το σάιτ viewtag και ο Γιάννης Καφάτος δημοσιοποιούν γράμμα γυναίκας απλήρωτου εργαζόμενου στο Mega, προς τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Το όνομα της υπογράφουσας είναι στη διάθεσή του σάιτ αλλά δεν δημοσιοποιείται ούτε γιατί ντρέπεται, ούτε γιατί κρύβεται. Δεν δημοσιοποιείται απλώς για να μην στοχοποιηθεί η οικογένεια. Αναλυτικά η επιστολή:
"Αξιότιμη κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη..
Απευθυνόμενη στην γνωστή σε όλους κοινωνική σας ευαισθησία, παίρνω το θάρρος να σας στείλω αυτή την επιστολή, εκφράζοντας την αγωνία της δικής μου οικογένειας, αλλά σίγουρα και των υπολοίπων 419 που εργάζονται στην επιχείρηση της οικογένειάς σας «MEGA CHANNEL».
Η οικογένειά μου αποτελείται από εμάς- τους γονείς- και δύο μικρά παιδάκια. Ο σύζυγός μου είναι εργαζόμενος του MEGA εδώ και σχεδόν 15 χρόνια. Δυστυχώς, αυτά τα 2 χρόνια που το κανάλι υπολειτουργεί δεν άκουσε ποτέ τη δική μου άποψη και εκδοχή των πραγμάτων, ίσως γιατί είναι παραπάνω αισιόδοξος απ’ότι πρέπει ή γιατί σέβεται και εμπιστεύεται ανθρώπους που έχουν κύρος, ήθος και αποδεδειγμένη ευαισθησία στην Κοινωνία. Γι’αυτό και δεν έλειψε ποτέ από την εργασία του –παρά τις συνθήκες- υποστηρίζοντας πάντα ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη κάτι θα κάνει στο τέλος και θα σώσει και το «μεγάλο κανάλι», αλλά και τις θέσεις εργασίας τόσων ανθρώπων. Το ενδεχόμενο όχι μόνο να μην γίνει κάτι από αυτά, αλλά και να κινδυνεύουν τόσες οικογένειες να μην πληρωθούν πρωτίστως τα δεδουλευμένα τους, φάνταζε ανύπαρκτο. Και αυτό τονίζω λόγω εμπιστοσύνης σε μία τόσο σπουδαία και ιστορική οικογένεια όπως είναι η δική σας.
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει ως εξής: τα τηλέφωνα του σπιτιού χτυπάνε ασταμάτητα καθημερινά για τα χρέη που έχουν συσσωρευθεί στις τράπεζες και στην πόρτα καταφθάνουν τα εξώδικα. Ο σύζυγός μου βρίσκεται έξω από την εταιρεία Motor Oil στα αντίσκηνα, προσπαθώντας μαζί με τόσους άλλους συναδέλφους του να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, τα δίκαια και τα νόμιμα.
Τα προβλήματά μας ποικίλουν. Ξεκινούν από οικονομικής φύσης και καταλήγουν σε προβλήματα υγείας, ψυχικά και σωματικά. Και εκεί που από το άγχος, τη στενοχώρια και την απογοήτευση νιώθεις ότι παραλύεις και δεν αντέχεις άλλο την εξαθλίωση, έρχονται και σε κοιτούν τέσσερα ματάκια γεμάτα Αγάπη, απορία αλλά και φόβο. Και πρέπει να σταθείς στα πόδια σου, γιατί τα παιδιά σου σε έχουν ανάγκη. Και πρέπει να έχεις πάντα μία έτοιμη δικαιολογία όταν σε ρωτούν γιατί κλαις ή ‘όταν σου ζητούν να τους αγοράσεις κάτι και δεν μπορείς, γιατί τα έξοδα πληρώνονται κατά κύριο λόγο από τις πενιχρές συντάξεις των γιαγιάδων ή παππούδων.
Κυρία Βαρδινογιάννη, είστε γυναίκα και μάνα, γι’αυτό απευθύνομαι σε εσάς. Δεν ζητώ τον οίκτο σας, αλλά την έμπρακτη κατανόηση και λύση της δεινής κατάστασης που βιώνουν τόσες οικογένειες εδώ και 2 χρόνια. Η ανάμειξη και μεσολάβησή σας στο όλο θέμα, θα μπορούσε θεωρώ να επιφέρει το πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε όλοι οι μεγάλοι άντρες είχαν πίσω τους μια ΑΞΙΑ γυναίκα, που με τον τρόπο της μπορούσε να επηρεάσει καταστάσεις.
Βοηθήστε να δοθεί ΕΛΠΙΔΑ στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας και στην επιχείρησή σας.
Με εκτίμηση"
(Το όνομα της υπογράφουσας είναι στη διάθεσή μας, δεν το δημοσιοποιούμε ούτε γιατί ντρέπεται, ούτε γιατί κρύβεται. Το κάνουμε απλώς για να μην στοχοποιηθεί μια οικογένεια)