ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Αποστασιοποίηση Βαρδινογιάννη από τις κινήσεις Μαρινάκη

Ελάχιστες ως μηδενικές είναι οι πιθανότητες να εγκρίνει το ΕΣΡ τη μετατροπή του Mega σε θεματικό κανάλι καθώς οι εξηγήσεις που δόθηκαν στο Συμβούλιο κρίνονται τουλάχιστον ως μη επαρκείς.
Το ΕΣΡ έδωσε προθεσμία έως την ερχόμενη Δευτέρα μετά από υποβολή σχετικού αιτήματος από τον εκπρόσωπο του Mega προκειμένου να υποβάλλει υπόμνημα και την Τρίτη 13 Μαρτίου αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση. Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το επιχείρημα που διατύπωσε ο νομικός του Τηλέτυπου κος Κωνσταντινίδης ότι συμφωνεί και άλλος μέτοχος.. πλην Μαρινάκη για τη μετατροπή του σταθμού σε θεματικό δεν φαίνεται να έχουν βάση. Κύκλοι του ομίλου Βαρδινογιάννη ανέφεραν χθες στο bankingnews ότι η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί την 8η Φεβρουαρίου ισχύει στο ακέραιο πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει συνεννόηση με τον όμιλο Μαρινάκη για τη μετατροπή του Mega σε θεματικό κανάλι.
Σημειώνεται ότι με την προθεσμία που έδωσε το ΕΣΡ στην Τηλέτυπος ουσιαστικά καλεί τον όμιλο Μαρινάκη εντός μιας εβδομάδας να παρουσιάσει βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο της εταιρίας. Το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα συμβεί αυτό όταν οι επί μήνες διαβουλεύσεις των μετόχων με τις τράπεζες δεν κατέληξαν σε ουσιαστικό αποτέλεσμα και κατ ουσίαν μάλιστα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα του σταθμού. Μάλιστα με δεδομένο ότι ο σταθμός δεν έχει διαφήμιση και άρα δεν έχει έσοδα κάθε ημέρα που περνά έχει ως συνέπεια να επιβαρύνονται οι πιστωτές του σταθμού σε σχέση με τους εργαζόμενους των οποίων λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων οι απαιτήσεις διογκώνονται.
Επισημαίνεται ότι ο κ. Κωνσταντινίδης που εκπροσώπησε χθες την Τηλέτυπος στο ΕΣΡ δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στην ύπαρξη επιχειρηματικού σχεδίου αλλά και τη δυνατότητα της εταιρίας να εξασφαλίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
-από το bankingnews