ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Πώς σταματιέται ο καμικάζι;

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα μέτρα προστασίας ή καταστολής από μόνα τους δεν μπορούν να προστατέψουν τη Δύση από ανθρώπους αποφασισμένους να πεθάνουν για ένα σκοπό.
Η στόχευση των τρομοκρατών τα τελευταία χρόνια, έχει αλλάξει. Οι καμικάζι επιχειρούν κυρίως σε χώρους μαζικής διασκέδασης, με στόχο να χτυπήσουν στην καρδιά της καθημερινότητας και να εδραιώσουν τον τρόμο στις σκέψεις των ανθρώπων.
Αν η απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις, είναι περισσότερη καταστολή και υποχώρηση..
των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για χάρη της ασφάλειας, η νίκη της τρομοκρατίας θα είναι καθολική.
Είναι απαραίτητο πέρα από την αστυνομική ή στρατιωτική αντιμετώπιση των εξτρεμιστών, να υπάρξουν πολιτικές που θα τους αποκόψουν από τη μεγαλύτερη δύναμή τους.
Οι θύλακες απομονωμένων και στιγματισμένων μεταναστών στο ευρωπαϊκό έδαφος και οι πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, προσφέρουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις απελπισμένους στρατιώτες, έτοιμους για όλα.
Αν δεν αλλάξει το ερώτημα από το πώς σταματιέται ο καμικάζι, στο πώς δεν θα γίνει κάποιος καμικάζι, απλώς θα ζούμε με τον φόβο της επόμενης επίθεσης.
- από το news247