ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ατοκο δάνειο από την ΕΣΗΕΑ για να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση Ενωμένων Δημοσιογράφων:

Στην τρικυμία όλοι ενωμένοι και αποτελεσματικοί
Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση  έχει στερήσει από τα δημοσιογραφικά ταμεία & τον ΕΔΟΕΑΠ τον πόρο του αγγελιοσήμου. Έτσι, έχει στερήσει από ένα Ταμείο υποχρεωτικής Ασφάλισης την χρηματοδότηση, ενώ μέχρι σήμερα ο Οργανισμός δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επί ένα χρόνο η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ με υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά και προσεκτικό οικονομικό σχεδιασμό κράτησε όρθιο τον οργανισμό, δίπλα στον εργαζόμενο, το ασθενή, τον συνταξιούχο, το παιδί. Η οικονομική ασφυξία που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση δεν μπορεί..
να συνεχιστεί. Θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των συνταξιούχων και την υγεία των εργαζόμενων δημοσιογράφων.
Επειδή κατά τη διάρκεια του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κάποιοι γνωστοί συνδικαλιστές διαφώνησαν με την χορήγηση δανείου στον ΕΔΟΕΑΠ για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών κι επειδή θέλουμε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι καταβολές συντάξεων και η κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ προτείνουμε το αυτονόητο: Να χορηγήσει η ΕΣΗΕΑ άτοκο δάνειο 10 εκατομμυρίων στον ΕΔΟΕΑΠ, από τα αποθεματικά της, ώστε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, για να μην χρειαστεί να λάβει έντοκο δάνειο από τον ΕΦΚΑ.  
Δεν είναι ώρα για βερμπαλισμούς και εύκολα «επαναστατικά» λόγια. Θέλουμε πράξεις και όχι πολιτικάντικους χειρισμούς χωρίς αποτέλεσμα. Στην τρικυμία πρέπει όλοι μας να είμαστε ενωμένοι και αποτελεσματικοί.
Eνωμένοι Δημοσιογράφοι