ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Πήγασος: Προτάθηκε εταιρικό σχήμα με Σαββίδη στο 51%

 Τι λένε οι τράπεζες στην πρόταση για κούρεμα δανείων με παραμονή Μπόμπολα

Συνάντηση μεταξύ των τραπεζιτών και του Φώτη Μπόμπολα πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των εκδοτικών επιχειρήσεων του δεύτερου.
Η πρόταση που κατατέθηκε αφορά στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ομίλου Πήγασος από τον όμιλο Σαββίδη και την παραμονή της οικογένειας Μπόμπολα με μειοψηφικό ποσοστό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του εκδότη προτάθηκε "κούρεμα" 100 εκατ. ευρώ από τα χρέη των εταιρειών Πήγασος, Ιριδα και Ευρώπη με σκοπό την αναδιάρθρωσή τους και την..
είσοδο σε αυτές του μεγαλοεπιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με την πρόταση στην νέα εταιρεία η πλευρά Μπόμπολα θα κατέχει το 49% και η πλευρά Σαββίδη το 51%. Η νέα εταιρεία θα έχει να διαχειριστεί ένα δάνειο της τάξης των 60 εκατ. ευρώ μετά από το κούρεμα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πλευρά των τραπεζών είναι πολύ επιφυλακτική στην εν λόγω πρόταση καθώς δυσκολεύονται να αποδεχτούν τέτοιου ύψους «κούρεμα» των δανείων, με τον εκδότη στο σχήμα.
- πηγή: Το Βήμα